Yediği çiğ deniz ürünü elinden etti
Güney Kore’de 71 yaşındaki bir adam, çiğ deniz ürünü tükettikten sonra bir tür deri enfeksiyonuna yakalandı. Talihsiz adamın et yiyen bakteri sebebiyle elini kaybettiği açıklandı
21 Kasım 2019 , Perşembe 16:26
Güney Kore'de yaşayan 71 yaşındaki bir adam çiğ denizi ürünü tükettikten 12 saat sonra elinde bir ağrı hissetti. Tip 2 diyabet ve hipertansiyon hastası da olan talihsiz adam ağrı uzun süre geçmeyince hastanenin yolunu tuttu. Et yiyen bakteri tespit edilen adama tedavi uygulandı.
Haberin Devamı
25 GÜN SONRA ELİNİ KAYBETTİ
Chonbuk National University Medical School’dan Dr. Karen Wong, hastalığın bulaşmasından 25 gün sonra talihsiz adamın elinin kesildiğini açıkladı.
Dr. Karen Wong, “Deniz suyuna ya da kontamine (kirlenmiş) olmuş çiğ, az pişmiş deniz ürünlerinin tüketimine bağlı olarak bu tür cilt enfeksiyonları gelişebilir. Kronik karaciğer hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere bağışıklık yetmezliği olan hastalarda enfeksiyon ve komplikasyon riski artar" dedi. (Habertürk)
BUNLARI DA OKUYUN
- Kalsiyum eksikliği kalp ritim bozukluğuna neden oluyor
- Kakao yağlı yiyeceklerin olumsuz etkilerinden koruyor
- Uzmanı uyardı: Hormon üreten adrenal kitlelere dikkat!
- Kalp ritim sorunlarını doğurabilir! Kalsiyum eksikliği göz ardı edilmemeli
- Göz kuruluğu ve şaşılık riskini artırıyor! Ekran izleme süresine dikkat