Yüz gerdirmede doğru bilinen yanlışlar
Yılların yüzlerdeki izlerini silmek için kadın, erkek birçok insan bakımların, tedavilerin, yeni yöntemlerin peşinde koşuyor
Yüzdeki çizgilerden kurtulmak, daha genç görünmek ve gevşeyen cildi eski gergin haline getirmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Yüz gerdirmek isteyenlerin imdadına yetişen yöntem ve teknolojiler de gün geçtikçe artıyor. Yüz gerdirme konusunda birçok insanın yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Doç. Dr. Teoman Dal, konuyla ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında şu bilgileri veriyor:
• Yüz gerdirme kadınlara özgüdür
Gün geçtikçe, daha genç görünmek ve öz güvenini korumak isteyen erkeklerde de yüz gençleştirmeye yönelik işlem ve ameliyat sayısı hızla artmaktadır.
• Yüzün gençleşmesi için tek yöntem yüz germe ameliyatıdır
Ameliyatsız yüz germe ya da gençleştirme yöntemleri de vardır. Örneğin; ameliyatsız cilt sıkılaştırma yöntemlerinden olan ultherapy ile ciltteki gevşeme ve sarkmalar 60 dakikalık tek bir seans ile tedavi edilebilmektedir.
• Ameliyat dışındaki yöntemlerden sonuç alınmaz
Gevşeyip sarkan cildin gerginleştirilmesi, cilt yüzeyine uygulanacak işlemlerle sağlanamaz. Cildin alt katmanlarındaki destekleyici dokulara ulaşan, germe ve lifting etkisi yaratan ultherapy yöntemi ile sarkma yaşanan kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz kontürü, çene hattı ve gıdı bölgesi ve kırışan göz çevresinde ameliyatsız toparlanma ve gençleşme etkisi elde edilebilmektedir.
• Sadece yaşlıların yüz gerdirmeye ihtiyacı vardır
Yüzün yıpranması, cildin yaşlanması ve çevresel etkilere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bu etkenler sigara içmek, alkol, hastalıklar, güneş, iyi beslenmemek ve hatta sağlıksız yaşam olarak sıralanabilir. Her cilt bu etkenler nedeniyle farklı yaşlarda yıpranıp gevşeyebilir.
• Yüzü gerdirmek için iyice yaşlanmayı beklemek gerekir
Yüz cildini gerginleştirmeye yönelik ameliyatlar için yaşlılık yıllarını bekleyenler olabilir. Ancak cilt özellikleri ya da dış etkenler ile 35-40’lı yaşlardan itibaren yüz ve boyun cildinde gevşeme oluşanlar veya kendilerini daha genç görmek isteyenler için, ameliyatsız uthratherapy veya çok ufak müdahale gerektiren sınırlı face lift gibi teknikler daha fazla önerilmektedir.
• Müdahaleler doğal olmayan, plastik bir görünüm yaratır
Yüz germe ameliyatları sonrasında zamanla ciltte oluşan gevşemeye bağlı olarak ameliyatın etkileri de azalmaktadır. Bu süreci uzatmak amacıyla ameliyat sırasında fazla miktarda cilt çıkarılan hastalarda ameliyat sonrası oluşan ödem ile birlikte doğal olmayan bir görünüm izlenebilmektedir. Sonuç olarak ameliyat sonrası yüz görünümü uygulanan cerrahi tekniğe ve tercihlere göre değişmektedir.
• Yüzdeki bütün çizgiler yok olur
Yüz germe, göz altı veya ağız çevresindeki yüzeysel kırışıklıkları yok etmez. Bu çizgileri yok etmek için, dolgu, lazer veya kimyasal peeling gibi yöntemler uygulanır.
• Ameliyatı sonrası iz kalmaz
İzler ameliyatların doğal sonucudur. Tercih edilen ameliyat tekniğine bağlı olarak farklı bölgelerden cilt kesisi yapılmakla beraber bu kesiler derinin doğal katları, çizgileri ve saçlı deri içinden yapıldığı için iyileşme sonrası oluşacak izler de bu bölgelerde gizlenmektedir.
• Yüz germe sonrası hızla sonuç alınır
Her ameliyat sonrası olduğu gibi yüz germe ameliyatının ardından da vücut ve cilt iyileşmek için zamana ihtiyaç duyar. İyileşme süresi yaş, diyabet, tansiyon gibi sistemik hastalıklar ya da sigara gibi kan dolaşımını bozan etkenlere bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama iki haftayı bulacaktır.
• Gerilen yüz yaşlanmaz, kalıcıdır
Yaşlanmayı durduracak herhangi bir tıbbi veya kozmetik çözüm yoktur. Bu nedenle yüz germe ameliyatları en uzun süre etkisini koruyan işlemler olsa da ameliyatlar veya ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamalarından sonra zaman içinde azalan etkileri yerine koymak için yeni müdahalelere ihtiyaç duyulmaktadır.
- Kalsiyum eksikliği kalp ritim bozukluğuna neden oluyor
- Kakao yağlı yiyeceklerin olumsuz etkilerinden koruyor
- Uzmanı uyardı: Hormon üreten adrenal kitlelere dikkat!
- Kalp ritim sorunlarını doğurabilir! Kalsiyum eksikliği göz ardı edilmemeli
- Göz kuruluğu ve şaşılık riskini artırıyor! Ekran izleme süresine dikkat