Gündem Son Dakika...Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında yakalama kararı

Son Dakika...Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında yakalama kararı

Paylaş
Son Dakika...Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında yakalama kararı

Son dakika... FETÖ soruşturması kapsamında eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Başkentte yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) soruşturması kapsamında, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında yakalama kararı verildi.

AA'nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığının belirlenmesi üzerine eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Başsavcılık, yurt dışına gittiği belirlenen Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın talebi üzerine Fatih Samed Kılıç hakkında yakalama kararı aldı.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 2014 yılında Anayasa Mahkemesinin 52. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yüce Divan salonunda düzenlenen törende konuşmuş, bu konuşmada hükümeti eleştirmişti. Bu açıklama sırasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tebessümü gözlerden kaçmamıştı.


BU SÖZLERİ SOĞUK RÜZGARLAR ESTİRMİŞTİ


Kılıç, "Anayasa mahkemesinin siyasi amaçlarla hareket ettiğini söylemek ya da milli olmamamakla suçlamak içeriği ve derinliği olmayan sığ eleştirilerdir" demişti.



Son yıllarda yargı alanında yaşananların toplumda yarattığı güvensizlik ve olumsuzlukların, Anayasa Mahkemesinin adeta bir temyiz makamı gibi algılanmasına yol açtığını kaydeden Kılıç, umut haline gelen bireysel başvuru yolunu kullananların sayısının çok büyük rakamlara ulaştığını söylemişti.


Kılıç bu konuşmayı yaptığı sırada dönemin Başbakanı Erdoğan'ın çok gergin olduğu gözlenmişti.


ERDOĞAN: "BU KONUŞMASININ ALTINDAN ÖMRÜ BOYUNCA KALKAMAYACAK"


Bu konuşmanın ardından PBS kanalının deneyimli televizyoncusu Charlie Rose’a konuşan Erdoğan, Haşim Kılıç'a şu şekilde yanıt vermişti:

Biz Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara uyarız ama eleştirimizi de yaparız. Öyle kararlar veriyorlar ki hukuki değil, politik. Yargının kararlarıyla konuşması gerekir. Ama bugün (söyleşinin yapıldığı önceki Cuma) bir konuşma yaptı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı orada. Herkese ders verdi. Bugünkü konuşma benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı. Bu konuşmanın altından da Sayın Başkan ömrü boyunca kurtulamayacak.