Aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs aşı randevusu almak için yapmanız gerekenler!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Aşıda 40 yaşa indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz" açıklamasının ardından Aşı randevusu nasıl alınır? aramaları hızlandı. Aşı olmak isteyen vatandaşlar "Aşı randevusu nasıl alınır?" sorusunun cevabını arıyor. Aşı randevusu nasıl alınır, nereden alınır?
40 yaş üstü yaş grubunun aşılanma süreci başladı. Bununla birlikte aşı sırası almak için randevu ekranı aracılığıyla birkaç adımı tamamlayabilecek olan vatandaşlar, E-Nabız aracılığıyla da bu işlemleri kolayca gerçekleştirebilecek. E-Devlet şifresi olmayanlar içinse telefondan ve SMS ile aşı randevusu almak mümkün.
Aşı randevusu telefon ile alınacaksa kimlik belgesinin yanınızda bulundurmayı unutmayın. Eğer aşı randevusunu SMS ile alacaksanız TC Kimlik Numarası ve Kimlik Seri Numarasını yeterli olacak. E-Devlet girişi ile aşı randevusu almak da mümkün. İşte aşı randevusu almak için yapabileceğiniz işlemler...
TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?
Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde problem yaşanabilmektedir.
SMS İLE AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?
SMS ile aşı randevusu almak için ASI boşluk TC Kimlik Numarası boşluk Kimlik Seri Numarası bilgilerini girerek 2023'e göndermek gerekecektir. Örnek;
ASI 1234567890 3934
E-DEVLET MHRS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA
Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.
Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.
Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.
"Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.
"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.
Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.
- Sevgi İzi nedir? Sevgi İzi başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kayıpların bulunması için Sevgi İzi projesi
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu