Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz, restoran ve kafelerin açılması için tarih verdi
Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, restoran - kafe gibi işletmelerin şubat ayı sonrasında hastalık seyrine bakılarak açılmasının salgın güvenliği açısından daha uygun olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Yeme içme sektöründe normalleşme için erken" uyarısı yaptı. Son kararı Cumhurbaşkanlığı kabinesinin vereceğini vurgulayan Kayıpmaz, kişisel kanaatinin restoran, kafe gibi yerlerin açılması için bir süre daha beklenilmesi yönünde olduğunu söyledi.
Yeme içme sektörünün maskelerin inmek zorunda olduğu için riskli bir alan olduğunu belirten Kayıpmaz, "En azından Şubat ayını bekleyerek geçirmekte fayda var" dedi. Mutasyon tehlikesinin kapıda olduğunu hatırlattı.
Kayıpmaz, normale dönüş aşamasında kapasitenin belli bir miktarına kadar müşterinin alınmasına izin verilebileceğini, kapıda HES kodu uygulamasının zorunlu hale getirilebileceğini de söyledi. Kayıpmaz, "Bizim de arzumuz bunun en kısa zamanda olması ama kış ayları tehlikeli bir dönem. Biraz daha gözleme ihtiyaç var. Bu da bir aydan biraz daha fazla zaman istiyor. Mart ayında bunların gündeme gelmesi yerinde olacaktır" diye konuştu.
- Sevgi İzi nedir? Sevgi İzi başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kayıpların bulunması için Sevgi İzi projesi
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu