Çekim yapan vatandaşa Türkiye'nin en zehirli yılanı saldırdı! İşte o anlar
Bartın’da, Küre Dağları Milli Parkı sınırlarındaki köyde tarihi eser olduğu sanılan alanı görüntüleyen Serkan Öztamur’a (29) 1 metre uzunluğunda boynuzlu engerek yılanı saldırdı. Çekim yaparken yılanın saldırısına uğrayan Öztamur, o anları da kamerayla kaydetti.
Bartın’da, Küre Dağları Milli Parkı sınırlarındaki köyde tarihi eser olduğu sanılan alanı görüntüleyen Serkan Öztamur’a (29) 1 metre uzunluğunda boynuzlu engerek yılanı saldırdı. Çekim yaparken yılanın saldırısına uğrayan Öztamur, o anları da kamerayla kaydetti.
Doğa fotoğrafları ve görüntüleri çeken Serkan Öztamur, Küre Dağları Milli Parkı sınırlarındaki bir köyde tarihi eser olduğu sanılan alanı görüntülemeye karar verdi.
Kaya mezarına benzeyen oyuğu ve etrafını kamera ile çekmeye başlayan Öztamur, ilginç ana tanıklık etti. Kaya mezarının üzerinde bulunan yılanı gören Öztamur, kamerasıyla ona doğru yaklaşarak, görüntüsünü çekmeye çalıştı. 1 metre uzunluğundaki yılan Öztamur’un kamerasına saldırdı. Saldırı anında geri kaçan Öztamur, yılanın kendisini ısırmasından kurtuldu.
Bir süre daha çekime devam eden Öztamur, yılanın gözden kaybolmasından sonra evine döndü. Hangi yılanı görüntülediğini merak eden doğasever Öztamur, internetten yaptığı araştırmayla Türkiye’nin en zehirli yılan türleri arasında yer alan boynuzlu engerek yılanını görüntülediğini öğrendi.
"Bir anda üzerime atladı"
Büyük tehlike atlattığını söyleyen Serkan Öztamur, "Burada kaya mezarları vardı. Onları merak ettiğim için görüntülemeye başladım. Kaya mezarını biraz görüntüledikten sonra bir yılan gördüm. Görüntüsünü almak için kameramı yaklaştırdım, bir anda üzerime atladı. Sonra yılan gözden kayboldu. Bende umursamadım, eve gittim. Sonrasında internetten yaptığı araştırmada çok tehlikeli ve zehirli bir tür olan engerek yılanı olduğunu gördüm. Çok şaşırdım. Ama çok korktum. Ben zehirli bir yılan olduğunu da bilmiyordum. Verilmiş sadakamız varmış ayrıca boynuzlu engerek yılanını da sanırım ilk kez görüntüleyen ben oldum. Kendimi şanslı hissediyorum. Büyük bir tehlike atlattım ama yine doğa çekimlerime devam edeceğim” dedi.
2015 yılında milli parkta tespit edildi
Öte yandan 37 bin hektarlık alanı kaplayan Küre Dağları Milli Parkı fauna listesinde yer alan boynuzlu engerek yılanı, 2015 yılında, yaban hayatı teknikeri Yusuf Ardıç tarafından ilk kez fotoğraflanarak, envantere listesine eklenmişti.
- Sevgi İzi nedir? Sevgi İzi başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kayıpların bulunması için Sevgi İzi projesi
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu