Cennetten cinnete! Tabiat harikası Marmara Gölü kurudu, arazi kavgası çıktı
Manisa’nın ‘kuş cenneti’ Marmara Gölü, bir dönem insanların balıkçılık yaptığı, kenarında yiyip içip eğlendiği tabiat harikası bir yerdi. Ancak göl kuruyunca köylüler, göl havzasını işgal etmeye başladı. Çıkan arazi kavgaları ve çatışmaların ardı arkası kesilmeyince jandarma olaya el attı. Şimdi gölde komandolar kuş uçurtmuyor.
Marmara Gölü bir zamanlar balıkçılık yapılan, nadir kuşların gelip konakladığı doğal bir cennetti. Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri arasındaki, ‘Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan’ tescilli, kuş cenneti olarak bilinen Marmara Gölü, 2011’de kurumaya başladı. Tepeli pelikan ve karabatak gibi nesli tehlikede 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitti.
ARAZİ KAVGALARI VE ÖLÜMLER
Zemininde derin yarıkların oluştuğu göl, çevredeki 7 köyün ahalisince işgal edilmeye başlandı. Yaşanan dört ayrı arazi kavgasında bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.
YÜZLERCE KİŞİYE CEZA YAĞDI
Gözaltına alınan 8 kişiden 3’ü tutuklandı, 7 av tüfeği ve 1 tabancaya el konuldu. Jandarma Komutanlığı, gölde drone destekli denetimlerde bugüne kadar 80 işgalciyi yakaladı. Bu kişilere DSİ, 1 milyon 727 bin lira ecrimisil cezası uyguladı; 123 kişi ise kaymakamlık aracılığıyla tahliye edildi. Ayrıca Milli Parklar Bölge Müdürlüğü son bir yılda 88 kişiye 550 bin lira ceza kesti. Buna rağmen işgal sürünce komandolar devreye girdi. Mavi bereliler şu an 7/24 nöbet tutuyor.
KOMANDOLAR NÖBETTE
Marmara Gölü’nün kuruması sonrası işgal edilen araziyi korumak için İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komandolar, nöbet tutmaya başladı.
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu
- Feci kazada yeni detay ortaya çıktı! 300 metre ileride bulundu