Corona virüs tanı merkezinde gönüllü çalışıyorlar
Geçici süre ile istihdam edilen 200 biyoloji veya moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunları görevlerine başladı. Corona virüs tanı merkezinin gönüllü savaşçıları ile kez görüntülendi.
Corona virüs salgınında test sayısının artmasına yönelik çalışmalardan birisine de TÜSEB imza attı. Covid-19 le mücadelede geçici süre ile istihdam edilen 200 biyoloji veya moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunu ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde görevlendirildi.
Gerçekleşen istihdam projesine yapılan başvurular neticesinde yapılan bire bir mülakatlar ile qPCR tekniği konusunda deneyimi bulunan tercihen lisansüstü eğitim alan öğrenciler belirlendi. Ayrıca çeşitli üniversiteler bünyesinde araştırma görevlileri gönüllü olarak çalışmak için başvuru yaptı. Belirlenen gençler kendi tercihlerine göre illerde görevlendirildi. En son teknoloji ve üst düzey koruyucu ekipmanlar ile desteklenen çalışma ortamlarında, bu özverili gençlere her türlü konaklama, iaşe ve transfer hizmetleri TÜSEB ile il sağlık müdürlükleri başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından sağlanıyor.
Günlük 5 bini aşkın test sonuçlandırılıyor
TÜSEB‘in akademik ve lojistik destekleri ile sayıları her geçen gün artan TÜSEB Covid-19 tanı merkezlerinde isthidam edilen bu gençler ile test sayılarında rekorlar kırılıyor. Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan tanı merkezi koordinasyonu, hızı, ulaştığı test rakamları ile alkışları topladı. Kamuoyunun çeşitli kesimlerince TÜSEB’in kahramanları olarak anılmaya başlayan gençler oldukça yüksek motivasyonla ve gururla ülkeye hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyorlar. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan tanı merkezine İhlas Haber Ajansı girdi. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, TÜSEB işbirliğiyle oluşturulan Kovid-19 Tanı Merkezi’nde günlük beş bini aşkın corona virüs testi sonuçlandırılıyor. Burada corona virüsle savaşan gönüllü kahramanlar çalışmaları anlattı.
Oluşturulan tanı merkezinin sorumlusu Kübra Yılmaz, “Burada çalışmalarımızı arkadaşlarımızla beraber sürdürüyoruz. Günlük beş bin kişiye yakın test yapıyoruz” ifadelerini kullanırken Biyokimya Uzmanı Burçak Akyazı, “Biz burada ekipçe İstanbul’un dört bir yanından gelen testleri yapıyoruz. Günlük beş bin test kapasitemiz var; her gün bize ihtiyacı olan beş bin hastanın hayatına dokunuyoruz” dedi.
Trakya Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Martin Kane, “Burada yüksek güvenlik önlemi altında çalışıyoruz. İçeride kullandığımız kabinler hepa filtreli klas iki seviyesinde yani hasta numuneleriyle birebir temas gerçekleşmiyor. Ayrıca TÜSEB tarafından temin edilen steril malzemeleri kullanarak içeride çalışıyoruz” ifadelerini kullanırken İspanya’da yüksek lisans eğitimine devam eden Demet İnci, “Bizler buraya gönüllü olarak geldik daha sonra TÜSEB bizi burada sigortalı çalışmak üzere kabul etti. Ümraniye Belediyesi’ne de ulaşım desteği için teşekkür ediyorum. Burada hiç kimseye bulaşmadı, güvenlik önlemimiz yüksek” açıklamasında bulundu.
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde moleküler biyolog olarak görev yapan Betül Köse, “Arkamda görmüş olduğunuz alan depoydu. TÜSEB ve hastanenin desteğiyle iki günde tanı merkezi haline getirildi. Şu an günde dört vardiya halinde elli arkadaşımızla yedi 24 çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
İHA
- Sevgi İzi nedir? Sevgi İzi başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kayıpların bulunması için Sevgi İzi projesi
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu