Türkiye (Son Dakika)Gençleri vuran polis tutuklandı

Gençleri vuran polis tutuklandı

Paylaş
Gençleri vuran polis tutuklandı

İzmir'de polis memurunun silahla vurarak öldürdüğü Emrah Barlak'ın cenazesine İzmir Valisi ve İl Emniyet Müdürü de katıldı

İzmir’in Eskiizmir Semti’nde ekip otosunun karıştığı kazanın ardından polis memurunun açtığı ateş sonucu vurularak ölen Emrah Barlak için Yıkık Camisi’nde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

Cenaze namazına Barlak ailesi, çok sayıda yakını, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay katıldı. Polis ekipleri herhangi bir olay çıkmaması için cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

ÜÇ KURŞUNLA VURULMUŞ

Yapılan otopside, Emrah B.’nin 2’si bacaklarına 1’i de karnına isabet eden 3 kurşunla vurulduğu belirlendi. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuruyla ilgili soruşturmanın sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi. Polis memurunun ekip arkadaşının da açığa alındığı, ancak adliyeye sevkedilmeyeceği bildirildi.

O POLİS TUTUKLANDI


İzmir’in Eskiizmir Semti’nde ekip otosunun karıştığı kazanın ardından çıkan arbedede Emrah Barlak’ı tabancala vurup öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 10 yıllık polis memuru İ.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Evli olan polis memuru İ.K.’nın çocuğunun olmaması nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğu ileri sürüldü.

Ayrıca olayın ardından çok sayıda çevik kuvvet polisinin hastaneye gidip yaralılar için kan verdiği öğrenildi.

EKİP ARKADAŞI DA AÇIĞA ALINDI

İzmir’in Eskiizmir Semti’nde, trafik kazasının ardından başlayan arbedede Emrah Barlak’ı vurup ölümüne neden olan polis memurunun ekip arkadaşının da açığa alındığı, ancak adliyeye sevkedilmeyeceği bildirildi.

AĞABEYİNİN ÜZERİNE ATLAMIŞ

Haberin Devamı

Cenazeye katılan Barlak’ın babası Nusrettin Barlak, çocuklarının olaydan önce işyerlerine geldiğini belirterek, "Küçük oğlumun ehliyeti yoktu. Dönerken karşılıklı çarpışmışlar. Ortada 200 TL masraf yok. Çocuklar neyse cezamızı hallet diyorlar. Tutanak tutun karakolda diyorlar. Bir polis durmuyor, kalkıyor önce kabzeyle vuruyor, daha sonra silahla ateş ediyor. 8 kurşun sıkıyor. Küçük olan Erhan, yaralı ağabeyi Emrah’ın üzerine atlıyor. O da yaralanıyor. Onun da tedavisi sürüyor. Bu kadar yetkiyi polise nasıl veriyorlar. Sonuna kadar davacıyım" dedi.

Barlak’ın amcası Sıtkı Barlak ise, Vali Kıraç ve Emniyet Müdürü Bilkay’ın taziyede bulunduğunu dile getirerek, "Emniyet Müdürü, Vali de hepsi söz verdiler. ‘Asla polis memuru olduğundan ayrıcalık yapılmayacak. Yaptığının cezasını çekecek’ dediler. Bizim de istediğimiz bu. Bir şarjör boşaltmasının anlamı yoktu" diye konuştu. Basın mensuplarının avlusuna alınmadığı camideki cenaze namazının ardından Emrah Barlak, Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

DHA