LGS birincileri kimler? 2021 LGS'de kaç kişi birinci oldu? İşte 2021 LGS birincilerinin listesi
2021 LGS sınavında yaklaşık bir milyon sekizinci sınıf öğrencisi ter döktü. Aylardır devam eden sınav maratonu 6 Haziran Pazar günü son bulurken, öğrenciler sözel ve sayısal bölümden oluşan iki oturuma katıldı. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, “2021 LGS'de kaç kişi birinci oldu? ” ve “LGS birincileri kimler? ” sorularına çevrildi…
6 Haziran Pazar günü gerçekleşen 2021 LGS sınavında öğrenciler tüm soruları doğru yapabilmek ve istedikleri liseye girmeye hak kazanmak için büyük çaba gösterdi. LGS yorumlarında birçok öğrenci, sözel soruların sayısal sorulara nispeten daha kolay olduğunu ifade etti. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2021 LGS'de kimin birinci olduğu ve2021 LGS'de kaç kişinin birinci çıktığı da merak edilmeye başlandı…
2021 LGS'DE KİM BİRİNCİ OLDU? 2021 LGS'DE KAÇ KİŞİ BİRİNCİ ÇIKTI?
2021 LGS kapsamındaki merkezi sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
İşte 2021 LGS birincilerinden ilk ulaşılan isimler
- Yusuf Küpeli (Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü):
- Buse Ceylin Ayyıldız (Bahçeşehir Koleji Maltepe Kampüsü)
- Hamza Soyluer (Bahçeşehir Koleji Halkalı Kampüsü):
- Bengisu Yener (Bahçeşehir Koleji Beylikdüzü Kampüsü)
- Muazzez Göksu Özer (Bilfen Koleji İskenderun Ortaokulu)
- Ada Coşkun (Bilfen Koleji Çayyolu Ortaokulu)
- Ceylin Alak (Bilfen Koleji Ataşehir Ortaokulu)
- Gülfem Ekiz (Bilfen Koleji Çamlıca Ortaokulu)
- Veli Kaan Seren (Bilfen Koleji Çayyolu Ortaokulu)
- Ahmet Erhan Avcı (Ankara Eğitim Bilimleri Ortaokulu)
- Sare Yıldız (Elazığ Yönetim Okulları)
- Furkan Necip Dedeli (Güngören 75. Yıl Ortaokulu)
- Alper Atlı (TED Edirne Koleji)
- Oktunç Sağlam (TED Edirne Koleji)
- Berke Yay Edirne (Bahçeşehir Koleji)
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl LGS'ye 1 milyon 243 bin 801 öğrenci katıldı. İki oturum halinde 973 yurt içi ve 5 yurtdışı sınav merkezinde 17 bin 793 okul ve 82 bin 355 salonda yapılan sınavda yaklaşık 350.000 sınav görevlisi görev yaptı.
Geçtiğimiz yıl ise LGS'ye yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrenci katılmıştı. Geçen yıl ile bu yıl arasındaki bu sayı farkının nedeni ise, 2012 yılında ise 60 aylıkların da ilkokula kayıt yaptırabileceği yönünde yapılan yönetmelik değişikliği nedeniyle ilkokula 600 bine yakın yeni kaydın yapılması ve bu öğrencilerin de geçtiğimiz yıl LGS sınavına girmiş olması gösteriliyor.
Bu yıl LGS’ye giren öğrencilerin sayısının normale dönmesi ise nitelikli liselere kayıt yaptırabilme şansının daha fazla olduğunu gösteriyor.
LGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
2021 LGS RAPORU YAYINLANDI
MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile "Merkez Sınav Değerlendirme Raporu"nu yayımladı.
Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin 16’ncısı olan ve yürütücülüğünü Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in yaptığı raporda, öğrencilerin merkezi sınavdaki sonuçları ayrıntılı olarak incelendi, sınavdaki alt testlere ait dağılımlar değerlendirildi ve testin teknik özellikleri hakkında detaylı sonuçlara yer verildi.
Rapora göre, LGS kapsamında merkezi sınav 6 Haziran’da başarıyla uygulandı. Merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.
2021 LGS’DE SORU İPTALİ YOK
LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30’da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.
İkinci oturum saat 11.30’da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.
97 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI
Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61’i, 400-500 puan aralığında yer aldı.
Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.
KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI
Raporda, bazı kişisel ve ailevi özellikleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlara da yer verildi. Elde edilen bulgular, 2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki merkezi sınavlarda olduğu gibi 2021 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.
ANNE BABA EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSEK ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI
Yapılan diğer bir incelemede, öğrencilerin anne ve baba eğitim düzeyleri arttıkça sınav puanlarının da arttığı belirlendi.
Bu konuda yapılan diğer çalışmalarla tutarlı olan bu sonuç, velilerin eğitim düzeyleri ve dolayısıyla sosyoekonomik düzeylerindeki artışın öğrencilerin akademik performanslarındaki artışla ilişkili olduğunu gösterdi.
- Sevgi İzi nedir? Sevgi İzi başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kayıpların bulunması için Sevgi İzi projesi
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu