Yasak haberleri peş peşe geliyor! 1 Eylül'e kadar izin verilmeyecek
Yalova'da orman yangınlarına önlemek amacıyla piknik ve mesire yerlerinde mangal, semaver, kamp ateşi ve kontrollü ateş yakmaya 1 Eylül'e kadar izin verilmeyecek. Bolu’da da orman yangınlarına karşı alınan tedbirler kapsamında il genelindeki ormanlık alanlara girişler ve mangal yakılması 15 Eylül'e kadar yasaklandı.
Yalova İli Orman Yangınlarını Önleme Mücadele Komisyonu Vali Muammer Erol Başkanlığı'nda toplandı. Toplantıda orman yangınlarıyla mücadeleyle ilgili yeni kararlar alındı. Kentteki tüm piknik ve mesire yerleri ile Delmece Yaylası Milli Parkı sınırları içindeki tüm alanlarda 1 Eylül'e kadar mangal, semaver, kamp ateşi ve kontrollü ateş yakmak yasaklandı.
Toplantıda ayrıca ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılmasına izin verilmeyecek.
Komisyon ayrıca orman alanı civarındaki tesis ve sanayi kuruluşlarının da yangın riskine karşı önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alması yönünde karara vardı.
Toplantıda her türlü patlayıcı, havai fişek, maytap ve benzeri yakıcı maddeleri kullanılmasına da yasak getirildiği bildirildi.
Bolu’da ormanlara giriş çıkış ve piknik yapmak yasaklandı
Bolu’da, orman yangınlarına karşı alınan tedbirler kapsamında il genelindeki ormanlık alanlara girişler ve mangal yakılması 15 Eylül'e kadar yasaklandı.
Ege ve Akdeniz´de devam eden orman yangınlarının ardından Bolu Valiliği tarafından il genelindeki ormanlara girişler 15 Eylül'e yasaklandı. Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Bolu ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlara, yetkililer ve orman idaresi tarafından yasal veya zorunlu sebeplerle izin verileceklerin dışındaki girişlerin yasaklandığı bildirildi.
Bolu'da özellikle hafta sonları tatilcilerin akınına uğrayan milli parklar ve mesire alanları ile ilgili de yeni yasaklar getirildi. Alınan tedbirler kapsamında milli parklar, tabiat parkları, mesire alanları, kent parkları ve diğer tüm ormanlık alan ve bitişiklerinde her türlü ateş yakılarak piknik yapılmasının, mangal, semaver, piknik tüpü ve benzerlerinin kullanılmasının yanı sıra il genelinde bulunan ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermenin, piknik yapmanın, mangal, semaver, piknik tüpü, çoban ateşi, avcı ateşi gibi her türlü ateşin yakılması yasaklandı.
Kararda, yetkili idarelerin gözetimi ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları ile tabiat parklarında da mangal ateşi, piknik tüpü, semaver gibi her türlü ateşin yakılmasına da yasak getirildi.
Yaz aylarında artan anız yangınlarına karşı da alınan tedbirler kapsamında köyler başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan tüm köy ve mahallelerde anız, bağ bahçe, fındıklık ve tarla temizliği amacıyla dahi olsa her türlü bahçe atığı, bitki örtüsü ve dallarının çoban ve avcı ateşi yakılması, orman içerisinde ve bitişiğinde kamp yapmak 15 Eylül 202l tarihine kadar yasaklandı.
AA-DHA
- Sevgi İzi nedir? Sevgi İzi başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kayıpların bulunması için Sevgi İzi projesi
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu