Spor1 ayda 3 madalya 1 rekor

1 ayda 3 madalya 1 rekor

Paylaş
1 ayda 3 madalya 1 rekor

14 yaşındaki milli yüzücü Ela İşcan, Güney Kıbrıs ve Sırbistan’daki turnuvalarda bir ay içinde 2 altın, 1 bronz madalya kazanıp, 200 metre kurbağalamada elinde bulundurduğu 14 yaş Türkiye rekorunu da kırdı.

Kocaeli’de antrenör babasının yönlendirmesiyle 8 yaşında yüzmeye başlayan Ela İşçan, idmanlarla performansını artırdı. Galatasaray Spor Kulübü’ne katılan ve başarılarıyla dikkat çeken 14 yaşındaki sporcu, ocak ayında milli takıma seçildi. Güney Kıbrıs’ta 14-16 Haziran’da düzenlenen ‘Comen Cup’ta 200 metre kurbağalamada altın madalya kazanan Ela, 14 yaş Türkiye rekorunu da kırdı. 12-14 Temmuz’da Sırbistan’daki ‘Central European Countries Meet’ yarışmasında rekorunu geliştirip, ikinci altın madalyasını kazanan milli yüzücü, 400 metre karışıkta da bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

HEDEFİ OLİMPİYATLAR

Babasının yolunda ilerlediğini söyleyen Ela İşcan, derecelerini iyileştirmek için yoğun çalıştığını anlattı. Genç sporcu, “Sırbistan’da, Güney Kıbrıs’taki iyi derecemin üzerine koymak için kendimi motive ettim. Daha iyi yüzmeye çalıştım ve başardım. Rekorumu geliştirip, altın madalyayı aldığım an gurur vericiydi” dedi. “Kendime güveniyorum” diyen Ela bundan sonraki hedefinin, Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonaları ile 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na gidebilmek olduğunu söyledi. A.A