SporAltın kemer yine Zeybek'in

Altın kemer yine Zeybek'in

Paylaş
Altın kemer yine Zeybek'in

Kırkpınar finalinde 2022’nin başpehlivanı Mustafa Taş’ı yenen Yusuf Can Zeybek, üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı. Zeybek, önümüzdeki yıl Kırkpınar’a katılıp zafere ulaşırsa üst üste üçüncü kez kazanacağı Altın Kemer’in ebedi sahibi olacak.

Tarihin en uzun soluklu spor organizasyonu olan ve bu yıl 663. kez düzenlenen Kırkpınar’da başpehlivan, Yusuf Can Zeybek oldu.

Haberin Devamı

Üst üste ikinci kez Altın Kemer’ı kazanan Zeybek, çeyrek finalde Mustafa Arslan’ı, yarı finalde ise Hüseyin Gümüşalan’ı yenerek finalde 2022’nin Kırkpınar başpehlivanı Mustafa Taş’ın rakibi oldu. 30 dakikalık sürede iki taraf da rakibini mağlup edemeyince puanlama bölümüne geçildi. Rakibine iki kez ihtar aldıran Zeybek, Taş’ı yine düşürüp bastırınca Altın Kemer’in bir kez daha sahibi oldu. Zeybek, önümüzdeki yıl Kırkpınar’a katılıp mutlu sona ulaşırsa üst üste üçüncü kez kazanacağı Altın Kemer’in ebedi sahibi olacak.

ŞÜKRÜ KAYABAŞ VEDA ETTİ

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başcazgırı Şükrü Kayabaş, er meydanlarına veda etti. Kayabaş, 42 yıldır er meydanlarında cazgırlık yaptığını ve bu görevini artık sonlandırdığını söyledi. Yıllardır başcazgır yardımcılığı görevi yapan 50 yaşındaki Emin Ger, Kayabaş’ın görevi bırakması sonrası başcazgırlığa geçecek

Haberin Devamı