SporAstana'da büyük buluşma

Astana'da büyük buluşma

Paylaş
Astana'da büyük buluşma

Dünya Göçebe Oyunları Kazakistan’da başladı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Oyunlar tüm ülkeler için dostluk getirsin” dileğinde bulundu.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 89 ülkeden 2 binden fazla sporcunun katıldığı ‘5. Dünya Göçebe Oyunları’ görkemli törenle açıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Açılış konuşmasını Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptı.

Haberin Devamı

13 EYLÜL’DE BİTECEK

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, tamamen dolan 30 bin kapasiteli statta yaptığı konuşmada, “Astana’da gerçekleşen bu büyük buluşmada sadece sporcular için değil, aynı zamanda Türkiye ve Kazakistan başta olmak üzere tüm ülkeler ile yeni dostluklar, işbirlikleri yapılacağına inanıyorum” diye konuştu. Oyunlar 13 Eylül’de sona erecek.

KATILIM YÜKSEK

89 ülkeden 2 binden fazla geleneksel sporcunun katılımıyla yapılacak organizasyonda başta at üstünde oynanan oyunlar olmak üzere geleneksel entelektüel oyunlar, dövüş sanatları, okçuluk, kuş avcılığının da yer aldığı 21 geleneksel spor dalında müsabakalar yapılacak.