Spor Eşine az rastlanır! Eriksen mucizesi

Eşine az rastlanır! Eriksen mucizesi

Paylaş
Eşine az rastlanır! Eriksen mucizesi

EURO 2020’de saha içinde kalbi duran ve herkesi göz yaşlarına boğan Danimarkalı futbolcu, yaşadığı rahatsızlığın üzerinden 1100 gün geçtikten sonra yeniden Avrupa Şampiyonası’nda sahne aldı ve Slovenya karşısında ağları sarstı.

EURO 2024, eşi benzeri az görülür bir hayat hikayesine tanıklık yaptı. Christian Eriksen, Danimarka’nın Slovenya ile 1-1 berabere kaldığı maçta takımının tek golünü attı. 32 yaşındaki oyuncu, Covid 19 salgını nedeniyle 2021’de düzenlenen EURO 2020’de herkesi göz yaşlarına boğmuştu.

Haberin Devamı

Danimarka- Finlandiya maçında bir anda yere yığılan Eriksen’in kalbi durmuştu. Herkes o anı dehşet içinde izlemiş, futbol dünyası derinden sarsılmıştı. Yıldız oyuncu, tedavisinin ardından iyileşmişti ama doktorlar, futbola devam etmemesini önerdi. Ancak onun için futbol, her şeyin üzerindeydi. Önce eski kulübü Odense’de idmanlara başladı. Ardından Brentford’a, oradan da Manchester Uniter’a transfer oldu. Mart 2022’de, Hollanda’ya karşı oynanan maçta milli takıma geri dönüp iki dakika sonra golünü attı. Eriksen, yaşadığı kalp rahatsızlığının üzerinden 1100 gün geçtikten sonra yeniden Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterdi ve rakip ağları sarsmayı başardı.

ROMANYA ACIMADI

Romanya, E Grubu’na görkemli bir başlangıç yaptı. Rumenler, komşusu Ukrayna’ya acımadı ve rakibini 3-0 mağlup etti. Stanciu’nun 29. dakikada attığı golle devreyi üstün tamamlayan Romanya, ikinci yarıda 53’te Razvan Marin ve 57’de de geçtiğimiz sezon Gaziantep forması giyen Draguş’un sayılarıyla farka koştu. Stanciu’nun kornerden kaleye gönderdiği bir şut da direkten döndü. Romanya’da efsane futbolcu Gheorghe Hagi’nin oğlu Ianis Hagi, 62’de oyuna girdi.

Haberin Devamı

GENETİĞİMİ DEĞİŞTİREMEM

Macaristan’ın İsviçre’ye 3-1 yenildiği maçın ikinci yarısında oyuna giren Martin Adam, saha kenarındaki görüntüsüyle sosyal medyada esprilere konu olmuştu. Adam, “Elbette doğduğumda böyle, bu boyutlarda değildim ama ben hep böyleydim. Genetiğimi değiştiremem. Sosyal medyada hakkımdaki esprilerin bazılarına güldüm. Ancak ben böyle doğdum, vücut şeklim böyle” dedi.