SporEuro 2024’te ilk finalist İspanya

Euro 2024’te ilk finalist İspanya

Paylaş
Euro 2024’te ilk finalist İspanya

EURO 2024’te ilk final bileti İspanya’nın oldu. Boğalar, Münih’te karşılaştığı Fransa’yı 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Horozlar, 9. dakikada Mbappe’nin ortasında Kolo Muani’nin kafa vuruşuyla öne geçti. 21’de 17 yaşındaki yıldız Lamine Yamal, sol ayak içiyle müthiş bir gol atıp skoru eşitledi. 25. dakikada Olmo’nun vuruşu Kounde’ye çarpıp ağlara gitti ve İspanya, 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi kazanan İspanyollar oldu. Boğalar, ev sahibi Almanya’nın ardından Fransa’yı da eledi. İspanya’nın rakibi bugün Hollanda ile İngiltere arasındaki maçın ardından belli olacak. Final maçı 14 Temmuz’da Berlin’de oynanacak. Uluslararası çıktığı son 4 turnuvanın 3’ünde final oynayan Fransa, EURO 2024’e yarı finalde veda etti.

Haberin Devamı

YAMAL’DAN İKİ REKOR

İspanya’nın genç yıldızı Lamine Yamal, dünya futbol tarihine geçti. Fransa’ya karşı ağları bulan Yamal, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası tarihinde en genç gol atan isim oldu. 16 yaş 362 günde olan Barcelonalı futbolcu, 17 yaş 239 günde tüm dünyadaki rekorun sahibi Pepe’yi geride bıraktı. Yamal, 19 yaşındaki Arda Güler’i de geçip Avrupa Şampiyonası’nda gol atan en genç isim oldu.

HOLLANDA-İNGİLTERE FİNAL AŞKINA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) ikinci yarı final maçında bugün Hollanda ile İngiltere karşı karşıya gelecek. Saat 22.00’de başlayacak maçı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Maçı TRT naklen yayınlayacak. Maçı kazanan ekip 14 Temmuz’da şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı