Spor Fener havluyu eline aldı

Fener havluyu eline aldı

Paylaş
Fener havluyu eline aldı

Fenerbahçe, Konya’da golsüz berabere kalarak son 3 haftaya girilirken lider Galatasaray’ın 6 puan gerisinde kaldı. Fenerbahçe için şampiyonluk artık mucizelere kaldı.

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında olmak için mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta Konya’da beraberlik aldı: 0-0. 21’de İrfan Can Kahveci’nin ara pasında Tadic’in sert şutunda, top yandan auta gitti. 30’da sol kanattan süratlenen Ferdi Kadıoğlu’nun ortasında Dzeko’nun kafa vuruşunda, kaleci Slowik topa sahip oldu. 44. dakikada sol kanattan süratle ceza sahasına giren Feri Kadıoğlu’nun sol çapraz köşeden şutunda kaleci Slowik tehlikeyi uzaklaştırdı. Dönen topu tamamlayan Mert Hakan Yandaş’ın kafa vuruşunda, top üstten dışarı çıktı.

Haberin Devamı

49’da Tadic’in sol kanattan ceza alanı içerisine yaptığı ortada Dzeko, kafayı vururken top az farkla dışarı çıktı. 61’de Ferdi Kadıoğlu’nun ortasında ceza alanı içinde Dzeko şutunu çekerken, kaleci Slowik gole izin vermedi. 62’de Szymanski’nin ara pasına hareketlenen Dzeko kaleci ile karşı karşıya kaldı. Dzeko’nun şutunda kaleci Slowik topu kornere çeldi. 89’da Konyaspor’un atağında Boanteng ceza alanı önünde şutunu çekti. Livakovic’ten dönen topu Ndao tamamladı ama VAR kontrolü ile aut belli oldu.

3. YERLİDE TERCİH MERT HAKAN

İsmail’in sezonu kapatmasıyla Konya’da 3. yerli oyuncunun (Ferdi ve İrfan Can dışında) kim olacağı merak konusuydu. İsmail Kartal’ın stoperde Çağlar’ı oynatması bekleniyordu. Ancak Kartal, sürpriz bir kararla Krunic’i yedek bırakıp, Mert Hakan Yandaş’ı sahaya sürdü.

Haberin Devamı

BEKLENMEDİK KAYIP YAŞADIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Hiç beklemediğimiz bir puan kaybı yaşadık. Ancak kalan 3 haftada elimizden geleni yapacağız” dedi. Tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “Konyaspor içinde bulunduğu durum itibarıyla iyi hazırlanmıştı. Biz de iyi hazırlandık. Pozisyonlar da bulduk ama atamadık. İlk yarıda golün gelmemesi ve sakatlıklar hamlelerimizi de şekillendirdi. İşlerin bu duruma neden geldiğini herkes biliyor. Oyuncularımın mücadelesinden ve hırsından memnunum.”

SAHA İÇİNDE TARTIŞMA

İlk yarıda bir pozisyonda Mert Hakan kaleye şutladı. Dzeko pozisyon sonrasında Mert Hakan’ın yanına gelerek, “Neden şut attın, müsait durumda oyuncular vardı” diyerek kızdı. Tartışma bir süre ekranlara da yansıdı.

OSAYİ VE İRFAN SAKATLANDI

Fenerbahçe’nin sağ beki Osayi ikinci yarının hemen başında sakatlandı. Nijeryalı oyuncu devam edemeyince yerine Mert Müldür girdi. Bir dakika sonra da İrfan Can sakatlandı. İrfan’ın yerine de Cengiz Ünder oyuna alındı. İki oyuncunun durumu bugün çekilecek MR sonrası belli olacak.