SporFenerbahçe'ye bedavaya dünya yıldızı! Maaşının da yarısı ödenecek

Fenerbahçe'ye bedavaya dünya yıldızı! Maaşının da yarısı ödenecek

Paylaş
Fenerbahçe'ye bedavaya dünya yıldızı! Maaşının da yarısı ödenecek

Sarı-lacivertliler, 27 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusunu kiralamak için Al Ahli ile prensip anlaşmasına vardı. Kiralama bedeli ödenmeyecek oyuncunun maaşının 4.5 milyon euroluk kısmını Fenerbahçe, 2.5 milyon eurosunu ise Suud ekibi karşılayacak.

Fenerbahçe, Allan Saint Maximin transferini bitirdi. Sarı-lacivertliler, Fransız sol kanat oyuncusunu kiralamak için Suud ekibi Al Ahli ile prensip anlaşmasına vardı. Kanarya, 27 yaşındaki yıldız futbolcu için Al Ahli’ye herhangi bir kiralama ücreti ödemeyecek. Fransız oyuncunun yıllık 7 milyon euro olan maaşının 4.5 milyon euroluk kısmını Fenerbahçe, 2.5 milyon eurosunu ise Suud kulübü karşılayacak. Satın alma önceliğine de sahip olacak sarı-lacivertliler, önümüzdeki sezon sonu 10 milyon euro ödediği takdirde Maximin’in bonservisini alacak. Yıldız futbolcunun temsilcisinin İstanbul’da hizmet veren, FIFA ve CAS ile çalışan bir hukuk bürosunu aradığı ve sözleşmenin hazırlanması konusunda hukuki destek istediği öğrenildi. Geçtiğimiz yıl 27.2 milyon euro bonservis bedeliyle Newcastle’dan Arabistan’a giden Maximin, Al Ahli formasıyla ligde 30 maça çıkarken 4 gol ve 10 asist üretmişti.

Haberin Devamı

BERTUĞ'DA İŞLEM TAMAM

Serdar Dursun ve Umut Nayir ile yollarını ayıracak olan Fenerbahçe’de yerli forvet arayışı sürüyor. Fransız basını, sarı-lacivertlilerin Rennes forması giyen milli futbolcu Bertuğ Yıldırım’ı kadrosuna katmaya yakın olduğunu yazdı. 21 yaşındaki oyuncunun, Rennes’in yeni sportif direktörü Frederic Massara’nın gelecek sezonki kadro planlamasında yer almadığı belirtildi. Bertuğ, geçen sezon Fransız ekibinde 28 resmi maça çıkarken 757 dakika sahada kaldı ve takımına 1 gol, 2 asistlik skor katkısı sağladı.

NESYRİ’DE RAKİP ÇIKTI

Fenerbahçe’nin transfer listesinde bulunan Youssef En-Nesyri için Roma devreye girdi. İtalyan gazeteci Di Marzio, 9 numara arayışında olan Serie A ekibinin, 27 yaşındaki Faslı forvet için Sevilla’ya teklif sunacağını duyurdu. Yıldız futbolcuyla, Fenerbahçe ve Roma’nın dışında Suudi Arabistan ekibi Al Quadsiya da ilgileniyor.

Haberin Devamı

HAJDUK’A YENİLDİLER

Fenerbahçe, sezon öncesi üçüncü hazırlık maçında Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split’e 1-0 mağlup oldu. Dzeko, Krunic ve Fred’le ilk yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen sarılacivertli ekip 85’te Bruna Durdov’un golüne engel olmamadı. Livakovic, Levent, Becao, Djiku, Osayi, Bartuğ, Fred, Krunic, Cengiz, Kent, Dzeko ilk 11’iyle maça çıkan Fener’de, ikinci yarıda İrfan Can Eğribayat, Yusuf, Emre Mor, Szymanski, Crespo, Yiğit Efe, Zajc, Umut Nayir ve Luan Peres oyuna alındı. Fener, cumartesi günü Strasbourg ile karşılaşacak

BALDWİN İMZALADI

Fenerbahçe Beko, yeni sezon öncesi bir transfer daha yaptı. Sarı-lacivertliler, son olarak Maccabi Tel Aviv forması giyen 28 yaşındaki ABD’li oyun kurucu Wade Baldwin ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. 1.93 metre boyundaki Baldwin, son iki sezonda EuroLeague’in en iyi ikinci beşinde yer almıştı.

RİZE’NİN GÖZÜ UMUT NAYİR’DE

Sarı-lacivertlilerin satış listesine koyduğu Umut Nayir’e en ciddi talip Rizespor oldu. Karadeniz ekibi, 31 yaşındaki forvet için Fenerbahçe yönetimiyle temasa geçti. Tarafların anlaşmaya yakın olduğu ve önümüzdeki günlerde transferin resmen açıklanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

SERDAR GÖZ-GÖZ’E

Fenerbahçe, Serdar Aziz’e transfer görüşmesi yapması için izin verildiğini açıklamıştı. 33 yaşındaki stopere, Süper Lig’in yeni ekibi Göztepe’nin teklif götürdüğü ortaya çıktı. Tecrübeli futbolcunun, İzmir ekibinden teklifi düşünmek için süre istediği öğrenildi. Serdar, 18 kez A Milli Takım forması da giymişti