SporFener'e 1 milyar euroluk bomba

Fener'e 1 milyar euroluk bomba

Paylaş
Fener'e 1 milyar euroluk bomba

İspanyol basını, Fenerbahçe’nin devre arasında Ansu Fati’nin kiralanması için Barcelona’nın kapısını çalacağını yazdı. 21 yaşındaki kanat oyuncusu Ansu’nun serbest kalma bedeli tam olarak 1 milyar euro.

Fenerbahçe bu sezon şampiyon olmak için tüm şartları zorlayacak. Yönetim, Mourinho’nun onayı ile ara transfer için de çalışmalar yapıyor. Listenin başında Barcelona’da forma şansı bulamayan Ansu Fati var. 21 yaşındaki İspanyol oyuncunun sözleşmesini 2027’ye kadar uzatan Barcelona, serbest kalma bedelini de 1 milyar euro olarak açıklamıştı. Haberi İspanyol basınından Diario AS verdi. Barcelona’nın da oyuncuyu Fenerbahçe’ye kiralamaya sıcak baktığı belirtildi.

Haberin Devamı

MOURİNHO ONAY VERDİ

Sportif direktör Mario Branco’nun bu transfer için yoğun çaba sarf ettiği de İspanyol basınında yer buldu. Piyasa değeri 15 milyon euro olan Ansu Fati, geçtiğimiz sezonu Premier Lig ekibi Brighton’da kiralık olarak geçirdi. Sezon başında geri dönen Fati, teknik direktör Hansi Flick’in gözüne giremedi. İspanya La Liga’dan da teklifler almasına rağmen Barcelona, Mourinho farkıyla da Fati için Fenerbahçe’ye daha yakın duruyor. Şu ana kadar sadece 1 maçta 15 dakika şans bulan Fati’nin Türkiye ve Fenerbahçe hakkında bilgi toplamaya başladığı da öğrenildi.

51

Ansu Fati, bu sezon 1’i La Liga, 2’si Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 maçta görev aldı. Fati, sonradan oyuna dahil olduğu bu maçlarda toplamda 51 dakika sahada kaldı. Fati geçen sezon Brighton’da 27 maça çıktı ve 4 gol attı, 1 asist yaptı.

Haberin Devamı

SAMSUN’A GOL ATMAK İSTERİM

İrfan Can Kahveci, Samsun maçı öncesinde Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programına konuk oldu. Tecrübeli oyuncu, “Güzel bir milli ara yaşadık. Hem benim hem ülkem için verimli bir dönem oldu. Dünya Kupası’na katılmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ZORLU FİKSTÜR

Gol attıkça gol atma isteğinin arttığını belirten İrfan şunları söyledi: “Samsun deplasmanı zor olacak. Umarım orada da gol atarım ve kazanırız. Zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Samsun’un ardından Manchester United ile oynayacağız. Hedefimiz iki maçtan da 3 puanla ayrılmak."

BARTUĞ’DAN MESAJ VAR

Jose Mourinho’nun sezon başında kısa süreler şans verdiği Bartuğ Elmaz, özellikle Amrabat’ın gelişi sonrasında forma şansını kaybetmişti. U21 Milli Takımı’nın kaptanı Bartuğ, 2-0 kazanılan Letonya maçında attığı golle, formda olduğunu gösterdi

SAMSUN MAÇINA TAM KADRO

Milli arada Fenerbahçe yaralarını sardı. Çağlar, Mert Hakan, Maximin tamamen iyileşti. Takımla çalışmalara başlayan bu oyuncular Samsun maçında görev verilmesi halinde oynayabilecek. İsmail Yüksek’in durumu ise netleşmedi. Doktor raporlarına göre İsmail’in Samsun maçı kadrosuna alınabileceği belirtildi.

KOSTİC TAŞLARI YERİNDEN OYNATIYOR

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de İsmail’in belirsizliği dışında her oyuncu oynamaya hazır. Teknik direktör Jose Mourinho, Samsun’da farklı bir kadro sahaya sürmeye hazırlanıyor. En belirgin değişiklik ise Kostic’in ilk 11’e monte edilmesi. Antalya maçının ikinci yarısında görev alan Sırp sol bekin oynaması taşları da yerinden oynatacak. Kostic’in oynamasıyla Oosterwolde’nin stopere çekilmesi bekleniyor. Mourinho’nun sağ bekte Mert Müldür’ün yerine Osayi’yi oynatması da bekleniyor. Milli maçın yıldızlarından İrfan Can Kahveci’nin de Samsun’da ilk 11’de sahaya çıkacağı kesin gibi.

DURAN TOP ÇALIŞTILAR

Fenerbahçe, 20 Ekim Pazar günü deplasmanda oynayacağı Samsun maçı hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki idmanda çabukluk, kanat organizasyonları ve duran top üzerinde duruldu. Dar alanda gerçekleşen çift kale maçın da oldukça keyifli geçtiği belirtildi. Fenerbahçe hazırlıklarına bugün de devam edecek.

9 NUMARADA REKABET TAVAN YAPTI

Fenerbahçe’de Samsunspor maçı öncesi golcülerin formu, Mourinho’yu sevindirdi. Ülkelerinin milli takımlarında goller atan Edin Dzeko ile En Nesyri, Samsun’da ilk 11 savaşı verecek. Milli maç arasında idmanlarda tempo yükselten Cenk Tosun da her an oynayacak gibi hazır görünüyor.

Haberin Devamı

AVRUPA’NIN EN İYİ 20’SİNDE FENER VAR

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (İFFHS), 1 Ağustos 2023 ile 31 Temmuz 2024 tarihlerini baz alarak Avrupa’nın en iyi takımlarını sıraladı. Listenin ilk üç sırasında Arda Güler’in takımı Real Madrid, Manchester City, ve Bayer Leverkusen var. Fenerbahçe 18. sıra ile Türkiye’den ilk 20 arasına giren tek takım oldu.

KOLUNDAKİ SAAT 520 BİN LİRA

Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in sosyal medya paylaşımındaki bir detay dikkat çekti. Ferdi Kadıoğlu ile Milli Takım kampında paylaşımında bulunan 19 yaşındaki Arda’nın 14 bin euroluk (Yaklaşık 520 bin lira) lacivert kadranlı saati sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Real Madrid’in sponsorlarından BMW de geçtiğimiz haftalarda Arda Güler’e elektrikli lüks modellerinden birini hediye etmişti.

Haberin Devamı

VOLEYBOLA YENİ RENK

Yeni kurulan Fenerbahçeliler 7. Adam Derneği tribünlere renk kattı. Özellikle kadın voleybol maçlarında takıma büyük destek veren dernek, kulüpten de onayını aldı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Bengü, derneği ziyaret ederek başarı diledi. 7. Adam Derneği, 2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nı kazanan Fenerbahçe Medicana’nın zaferini de salonda yaşadı. / Yusuf Dursun