SporFred'li Fener'e doyum olmuyor

Fred'li Fener'e doyum olmuyor

Paylaş
Fred'li Fener'e doyum olmuyor

Sakatlığı geçen Fred, Rize’de 3 gol atarak muhteşem bir geri dönüş sergiledi. Fenerbahçe’de yıldız oyuncunun forma giydiği maçlarda İsmail ve Szymanski’nin de verimi artıyor. Mourinho sistemini oturtmaya başlarken en büyük test maçı 6. haftadaki Galatasaray derbisi olacak.

Fenerbahçe, “Zor” denilen Rize deplasmanından 5-0’lık galibiyetle dönerken 3 gol atan Fred’in dönüşü de muhteşem oldu. Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalan Brezilyalı orta saha, kariyerinde ilk kez hattrick yaparken, kendisine yapılan penaltı da es geçildi. Fred’in dönüşü, takım arkadaşlarının performansını da yukarı çekti. İsmail defansta kusursuz oynarken, Szymanski hem preste hem top çalmada hem de hücuma verdiği destek ile eski günlere dönüş sinyali verdi. Teknik direktör Jose Mouirnho da sahaya sürdüğü 11 ve yaptığı değişikliklerle ezber bozdu.

Haberin Devamı

İKİ PENALTI VERİLMEDİ

Eski hakemler, Fenerbahçe’nin Rize maçında Oosterwolde ve Fred’e yapılan hareketlerin penaltı olduğunu söyledi. Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Fırat Aydınus, Oosterwolde’nin pozisyonunun penaltı olduğunu söylerken, Bahattin Duran, “İtme var ama penaltı ağır karar olurdu” yorumu yaptı. Fred’in kramponunun kenarına ceza sahasında basılmasına ise eski dört hakem de “Penaltı” dedi.

HERKES HAZIR OLACAK

Jose Mourinho, Ferdi’nin yokluğunda sol beke Oosterwolde’yi monte etti, Osayi’nin yokluğunda sağda Mert Müldür’e güvendi. Skor üstünlüğü geldikten sonra da her oyuncuyu hazır tutmak için En-Nesyri, İrfan Can, Becao, Cengiz, Levent gibi oyuncuları sahaya sürdü. Becao, Cengiz ve Levent’i oyuna alarak, “Herkese şans gelecek” mesajı verdi. Mourinho daha önceki maçlarda hamle oyuncusu olarak Bartuğ, Cenk Tosun ve Oğuz Aydın’a görev vermişti. Portekizli hoca, “Yaklaşık 50 maç daha oynayacağız, kadrodaki tüm isimlere ihtiyacım var” ifadesiyle sürekli rotasyon mesajı verdi. Fenerbahçe taraftarı da 6. haftadaki Galatasaray maçını heyecanla bekliyor.

Haberin Devamı

BİR MAÇTA GEÇEN SEZONU YAKALADI

Mourinho’nun, “Fred hayatı boyunca belki bir maçta 3 gol atamayacak” dedi. Brezilyalı futbolcu hocasına, “Belli olmaz” cevabı verdi. Geçen sezon ligde 25 maçta 2’si Trabzon’a olmak üzere 3 gol atan Fred, bu sezon ilk maçında 3’e ulaştı. Fred’in geçen sezon 4 de asisti vardı.