SporGururumuz Buse

Gururumuz Buse

Paylaş
Gururumuz Buse

Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat ikincisi oldu. 50 kilo finalinde Çinli Yu Wu’ya mağlup olan 28 yaşındaki milli boksör, Tokyo 2020’nin ardından Paris 2024’te de gümüş madalyayı boynuna taktı. Türkiye’nin bu olimpiyattaki madalya sayısı 6’ya yükseldi.

Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat ikincisi oldu. 50 kilo finalinde ringe çıkan milli boksör, Çinli Yu Wu’ya 4-1 mağlup olarak gümüş madalya kazandı. 28 yaşındaki milli sporcu, olimpiyatın 1 numaralı seri başı rakibi karşısında ilk iki raundu 4-1, son raundu ise 5-0 kaybetti. Buse Naz, Tokyo 2020’nin ardından Paris 2024’te de çıktığı finali kaybederek gümüş madalyayla yetindi. Bu madalya, başarılı boksörümüze bir unvan getirdi. Buse Naz, kadınlar boksunda iki olimpiyat madalyası kazanan ilk Türk sporcu olarak kayda geçti. Türkiye’nin de Paris 2024’teki madalya sayısı 6’ya yükseldi. Henüz altın madalya kazanamayan Ay-Yıldızlılar’ın 3 gümüş, 3 de bronzu bulunuyor. Türkiye, Tokyo 2022’de 2’si altın, 2’si gümüş, 9’u da bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı

MUTLULUK GÖZ YAŞI

Olimpiyatta gümüş kazanmanın haklı gururunu yaşayan Buse Naz Çakıroğlu, madalya töreninde mutluluk göz yaşlarına hakim olamadı.

TAHA FİNALİ GÖREMEDİ

Olimpiyattaki en büyük altın madalya umutlarımızdan olan Taha Akgül, finali göremedi. Erkekler serbest stil 125 kiloda mindere çıkan milli güreşçi, son 16 turunda Porto Riko’lu Jonovan Darius Smith’i 10-0, çeyrek finalde de Macar Daniel Ligeti’yi 8-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde İranlı Amir Hossein Zare’ye 2-1 yenilen Taha, final şansını kaybetti. Rio 2016’da altın, Tokyo 2020’de bronz kazanan milli sporcu, Paris 2024’te üçüncü olimpiyat madalyası için bugün saat 21.00’de bronz maçına çıkacak.

PİS SUDA 23. OLDU!

Açık su 10 kilometrede mücadele eden sporcularımızdan Kuzey Tunçelli, 2.02.58’lik derecesiyle 23. oldu. Emir Batur Albayrak ise parkuru tamamlayamadı. Kuzey, finalin ardından sudaki kirliliğe isyan etti. Sen Nehri’nde yarışan 16 yaşındaki milli yüzücü, “Su çok pisti. Kokusu ve tadı çok kötüydü. Akıntıdan dolayı gidemediğimi hissettim. Kötü bir yarış deneyimi oldu. Pislikten suyun içini ve kendi elimi göremiyordum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALTIN SÖZÜ VERİYORUM

Milli boksör Hatice Akbaş, 54 kiloda gümüş kazanmıştı. 23 yaşındaki sporcu, sosyal medya hesabından hem gurur hem umut dolu bir paylaşım yaptı: “Elimde bir madalya... Bir olimpiyat madalyası... Sadece galibiyetler, yenilgilerden yapılmamış, içinden dolup taşan onca şey var ki. Çok gururluyum. Biliyorum ki yolun başındayım, biliyorum ki güzel yollar böyle inşa ediliyor, o yüzden gönül rahatlığıyla size bir olimpiyat altını sözü veriyorum.”

BUĞRA ELENDİ

Modern pentatlonda mücadele eden Buğra Ünal, yarı finalde elendi. Milli sporcu, A Grubu’ndaki mücadelesinde eskrimde 225, binicilikte 283, yüzmede 296, koşuatışta 677 ve toplamda 1481 puanla 13. sırayı alarak final biletini kaçırdı.

NESRİN VEDA ETTİ

Nesrin Baş, olimpiyat serüvenini madalyasız bitirdi. 62 kiloda mindere çıkan milli güreşçi, son 16 turu maçında Kayla Colleenn Miracle’a mağlup oldu. Nesrin, ABD’li rakibinin çeyrek finalde elenmesiyle repesaj hakkını kaybetti ve oyunlara veda etti.

Haberin Devamı