Spor 86 milyonu EURO 2024 heyecanı sardı! Türkiye sizinle, haydi çocuklar

86 milyonu EURO 2024 heyecanı sardı! Türkiye sizinle, haydi çocuklar

Paylaş
86 milyonu EURO 2024 heyecanı sardı! Türkiye sizinle, haydi çocuklar

A Milli Takım, EURO 2024’e Gürcistan maçıyla başlıyor. Dortmund’da saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi gurbetçilerin yoğun desteğiyle kazanmak istiyoruz. TRT 1’den naklen yayınlanacak maçı Arjantinli hakem Tello yönetecek.

Almanya’da 14 Haziran’da başlayan, 14 Temmuz’da sona erecek Avrupa Şampiyonası’ndaki açılış maçımıza bugün Gürcistan sınavı ile çıkıyoruz. F Grubu’nda yer alan Türkiye, “Evinde gibi” gurbetçilerin büyük desteğiyle Dortmund’da turnuvaya 3 puanla başlamak istiyor. Arjantinli hakem Facundo Tello’nun yöneteceği karşılaşma saat 19.00’da başlayacak, TRT 1’den naklen yayınlanacak. Saat 22.00’de grubumuzdaki diğer karşılaşma Portekiz-Çekya mücadelesi oynanacak.

Haberin Devamı

YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR

TFF, Gürcistan maçı öncesi sinerji yaratılması amacıyla yürüyüş planladı. Yürüyüş KampStrabe’den başlayarak Dortmund BVB Stadyumu’na kadar devam edecek. Yerel saatle 12.00’de başlayacak, çeşitli etkinliklerle süslenecek yürüyüşün 15.30’da statta sona ermesi planlanıyor. TFF, taraftarları taşkınlık yapmamaları, delici, kesici aletler ve meşale taşımamaları konusunda da uyardı.

GURBETÇİLER KARŞILADI

Elemeleri lider olarak tamamlayan ancak hazırlık maçlarında istenileni veremeyen ay-yıldızlı ekibimizde moraller yerinde. Dün kamp yapılan Barsinghausen’deki hazırlıklarını tamamlayan milliler akşam saatlerinde Dortmund’a ulaştı. Kafilemizi binlerce gurbetçi sevgi gösterileri ile karşıladı.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER İLK 11’DE

Milli Takım’da en çok merak edilen konu, Arda Güler’in ilk 11’de olup olmayacağıydı. Teknik direktör Montella, son idmanda genç oyuncuyu kanatta denedi. Taktik idmanda oyuncuların moral ve performans olarak iyi görünmeleri İtalyan hocayı mutlu etti.

SALİH: BİZE GÜVENİN

Dortmund’ta forma giyen Salih Özcan, alıştığı statta Gürcistan önüne çıkacak. Milli oyuncu, “İyi futbolla kazanacağız. Kazanarak başlamak istiyoruz. Taraftardan isteğimiz sabırla bizi desteklesinler. Kendimize inanıyoruz” dedi. Salih, “Karakterli, kaliteli oyuncularımız var. Hocamızın istediğini de biliyoruz. Gurur duyulacak bir takım sahada olacak” diye konuştu.

SABIRLI OLACAĞIZ

Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan maçı öncesi soruları cevapladı. İtalyan teknik adam, maçın favorisi olarak gösterilmelerine rağmen disiplinli ve sabırlı oynayacaklarını söyledi. Montello, “Şu anda hazır olan, formda oyuncularla sahada olacağız. Maçın belki de kaderini kulübeden gelenler belirleyecek. Oyuncularıma güveniyorum” dedi.

KADRO İÇİN RENK VERMEDİ

Montella, ilk 11 için sorulan sorulara net cevar vermekten kaçındı. İtalyan teknik adam şunları söyledi: “Taraftarımızın desteğiyle kazanmak istiyoruz. Adım adım gideceğiz ama gruptan çıkacağız. Bu kadronun ses getireceğini, özel işler yapacağını biliyorum. Türkiye’yi gururlandırmak, onurlandırmak için sahada olacağız. Bu bir turnuva, ona göre plan yaptık, uygulayacağız.”

Haberin Devamı