Sporİki haftaya maksimum!

İki haftaya maksimum!

Paylaş
İki haftaya maksimum!

Milli ara sonrası ilk resmi maçını 20 Ekim’de oynayacak olan Fenerbahçe’de Mourinho, Maximin için özel çalışma programı hazırladı. Portekizli hoca, eski gücünde olmadığını düşündüğü Fransız kanat oyuncusuna performansını yükseltmek için ekstra çalışma yaptıracak.

Ligde haftayı BAY geçen Fenerbahçe, milli arada en fazla dinlenecek takım konumunda. Ara sonrası ilk maçını 20 Ekim’de deplasmanda Samsun ile oynayacak sarı-lacivertliler, bugünden itibaren kondisyon yüklemesine başlayacak. Milli takımlara gitmeyen oyuncuların katılacağı çalışmalarda Mourinho, Maximin’in performansını yukarı çekmek için özel bir program hazırladı. 7’si lig, 3’ü Avrupa olmak üzere 10 maçta sarı-lacivertli formayı giyen Fransız kanat oyuncusu, bu mücadelelerin hiçbirinde 90 dakika sahada kalmadı. Portekizli teknik adam, sprinter özelliği ile öne çıkan Maximin’in eski gücünde olmadığı görüşünde. 27 yaşındaki futbolcu, Samsun maçına kadar olan 2 haftalık süreçte güce dayalı idmanlar yapacak. Oyuncusuyla bir görüşme yapan Mourinho, kendisinden milli ara bitene kadar ekstra çalışma yapmasını istedi.

Haberin Devamı

SAKATLARA YOĞUN BAKIM

Sarı-lacivertlilerde Çağlar Söyüncü ile İsmail Yüksek, sakatlıkları nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılmıştı. Sağlık heyeti, milli arada bu iki ismi hazır hale getirebilmek için yoğun bir mesai yapacak. Sol arka adalesinde kanama ve ödem tespit edilen Çağlar ile sol omuz bağlarında kısmi hasar bulunan İsmail’in Samsun maçına yetişmesi bekleniyor.

İZİN BİTİYOR

Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho, Twente maçı sonrası takıma 3 gün izin vermişti. Bu dinlenme süreci bugün sona erecek. Milli takımlara gitmeyen futbolcular, bugünden itibaren idmanlara başlayacak. Portekizli hoca, takım tam kadro olmasa da az süre alan oyuncuları hazır hale getirmek için sert idmanlar yaptıracak.

Haberin Devamı

HATA OLUR DÜZELTİLİR

Fenerbahçe’nin eski hocası Aykut Kocaman, Mourinho’ya sabır gösterilmesi gerektiğini söyledi. “Teknik direktörlük kariyerinde bir sürü evrelerden geçerek bugüne geldi” ifadesini kullanan Kocaman, “Hatalar yapacak tabii ki ama o hataları düzelte düzelte gidecektir. Bu insanlar bu seviyelere boşuna gelmiyorlar. Hiçbirimizin olmadığı gibi hatasız değiller” dedi.