Sporİzmir'de ne oldu?

İzmir'de ne oldu?

Paylaş
İzmir'de ne oldu?

Süper Lig’de kaosun fitili erken ateşlendi... Fenerbahçe, 2-0 öne geçtiği Göztepe deplasmanında üstünlüğünü koruyamadı ve 2-2’lik sonuçla 1 puana razı oldu. Ancak sonuçtan çok yaşanan olaylar geceye damga vurdu. Başkan Ali Koç’a saha içinde yapılan saldırı maçın önüne geçti. İşte olaylı gecede yaşananların perde arkası:

Fenerbahçeli bazı taraftarlar stada girişte sorun yaşarken çıkan arbedeye güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti. Sarı-lacivertli yöneticiler, taraftarların devre arasına kadar stada alınmamasıyla ilgili yetkililerle görüşürken başkan Ali Koç ile genel sekreter Burak Kızılhan, tribündeki yerlerini alan taraftarların yanına gitti. İlerleyen dakikalarda taraftarlar içeri alınıp ortam sakinleşirken Koç ile Kızılhan, protokol tribünündeki yerlerine yöneldi.

Haberin Devamı

ARKADAN İTİLDİ YERE DÜŞTÜ

Fenerbahçe Başkanı ile genel sekreteri saha kenarında yürürken Göztepe tribünlerinden yabancı madde yağdı. Bazı maddelerin Ali Koç’a isabet ettiği görüldü. Polis, kalkan yardımıyla maddeleri engellemeye çalışırken bu esnada akreditasyon kartı taktığı gözlemlenen bir kişi, arkasından iterek Ali Koç’u yere düşürdü. Emniyet güçleri, isminin Fatih Özkan olduğu belirlenen bu şahsı, derhal olay yerinden uzaklaştırdı.

GÖZTEPE CEPHESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Yoğun koruma ekibiyle tünele gelen Koç, yeniden protokol tribününe geri döndü. Bu sırada Göztepe CEO’su Kerem Ertan, Koç’a tepki gösterdi. Olaylar esnasında duran karşılaşma kaldığı yerden devam etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Koç ile yöneticiler, tribünlerin tamamen boşalmasını bekleyip daha sonra stattan ayrıldı.

Haberin Devamı

EV HAPSİ CEZASI VERİLDİ

Ali Koç, kendisini iterek düşüren şüpheli Fatih Özkan ile yaşanan olaylarda ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Özkan’ı yakalayıp gözaltına aldı. Şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle adliye sevk edildi. Özkan’a, Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği tarafından ev hapsi cezası verildi. Şüphelinin polisteki ifadesinde, “Ali Koç’u saha dışına çıkartmak istedim. Yerler ıslaktı. Hızımı ayarlayamadım. İstemeden, sert ittim. Yaralama kastım yoktu” dediği belirtildi.

BU CESARETİ KİM VERİYOR?

Fenerbahçe, gece saat 04.19’da sert bir bildiri yayımladı. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur. Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir. Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken, Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir? Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiçbir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir?”

Haberin Devamı

TESADÜF DEĞİLDİR

Galatasaray da olaylarla ilgili bir açıklama yaparken Ali Koç’u hedef aldı. Açıklamada, “Trabzonspor’un stadında provokasyon gayretinde olanların, maçımızdan sonra boş stadyumumuza kanunsuzca, baskın yapar gibi girerek stat işletme direktörümüzü öldüresiye darp edenlerin, dün yaşanan olayların da içinde olması tesadüf değildir” ifadeleri kullanıldı.

NEDİR BU DÜŞMANLIK?

Fenerbahçe’nin yıldız orta sahası İsmail Yüksek de olaylara isyan etti. İsmail, “Milyonlarca taraftarımızın olduğu bu şehirdeki düşmanlık, bu saldırganlık nedir, anlamıyorum! Taraftarımız stada geliyor, formamız yakılıyor, gelen taraftarlarımıza biber gazı ile müdahale ediliyor. Başkanımıza herkesin önünde bir saldırı oluyor. Anlamıyorum gerçekten. Yeni bir sezon ve yine Fenerbahçe saha dışında kaosa sürüklenmek isteniyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÇİFT FORVET İNADI YAKTI

Futbol otoriteleri, Göztepe beraberliğinin faturasını Mourinho’ya kesti. Portekizli teknik adamın, 2-0’lık üstünlüğe rağmen Dzeko ile Nesyri’yi çift forvet olarak sahada tutması eleştirildi. Ferdi’nin oyuna geç alınması ve İrfan Can’ın kulübede tutulması da Mourinho’ya tepki gösterilen konular oldu.

BUNLARA ADAPTE OLMAM GEREKİYOR

Mourinho, yaşanan olaylara değindi. Türkiye’deki tutkunun, futbola duyulan aşkın, heyecanın kendisinin futbola olan tutkusuyla örtüştüğünü belirten Portekizli teknik adam, “Öyle gözüküyor ki benim bunlara adapte olmam gerekiyor. Çünkü buraya gelen benim. Yabancı olan benim. Bu durumu değiştiremem” ifadelerini kullandı.

TFF: İKİSİNİ DE KABUL ETMİYORUZ!

TFF, İzmir’de yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. Bildiride, “Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Haberin Devamı

UYARDIK AMA...

Göztepe, yaptığı açıklamada Ali Koç’a tepki gösterdi. İzmir ekibi, “Yalnızca akredite kişilerin girebileceği alanlara CEO’muz Kerem Ertan’ın tüm uyarılarına rağmen maç devam ederken ve taraftarlarımızı provoke edecek şekilde izinsiz giriş yapılması asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYI KINIYORUZ

Kulüpler Birliği Vakfı, Ali Koç’a yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, “Ali Koç’a yönelik gerçekleştirilen ve Göztepe taraftarlarına ve camiasına isnat edilemeyecek üzücü saldırıyı kınıyoruz. Suçluların bir an önce adalet önüne çıkmasını bekliyor ve futbolun birleştirici gücüne her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm paydaşları sağduyuya davet ediyoruz” denildi