SporKarate değil Paris kaybetti

Karate değil Paris kaybetti

Paylaş
Karate değil Paris kaybetti

Milli karateci Uğur Aktaş, “Paris 2024’te karateye yer verilmemesi çok üzücü. Tarihin en köklü branşı ama olimpiyatta yok. Bizim değil onların kaybı olur” şeklinde konuştu.

1 Dünya, 4 Avrupa Şampiyonluğu ve 1 Olimpiyat üçüncülüğü (Tokyo 2020) olan milli karateci Uğur Aktaş, Posta gazetesine açıklamalar yaptı. 28 yaşındaki Aktaş, ülkemize 8 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazandırdı. Aynı zamanda elektrik ve elektronik mühendisliği mezunu olan şampiyon sporcu, 2024 Paris Olimpiyatları’nda karatenin yer almamasının çok üzücü olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Aktaş, “Karatede çok başarılı olan bir ülkeyiz. Tokyo’daki olimpiyatlarda yaşadığım sakatlık beni çok etkiledi ve üçüncülükle bronz madalya aldım. Kendi sıkletimde dünya birincisi olarak Tokyo’ya gitmiştim. Ne yazık ki Paris’te karateye yer verilmedi. Karatenin olmaması onların kaybı. Dünya Karate Federasyonu’nun yanlış politikaları durumu bu hale getirdi. Karatenin bozulmaması için olimpiyatlarda yer almayı düşünmüyorlar. Bence çok saçma. Paris 2024’te karate olsaydı aslanlar gibi gidip altın madalya kazanırdım” dedi.

HEDEF YİNE ZİRVE

Aktaş, yeniden ‘Dünya Şampiyonu’ olmayı hedeflediğini ifade etti. Milli sporcu, “Karate dövüş sporlarının temelidir. Rakibe saygıyı en yüksek şekilde hissettiren bir spor. Biz de artık Dünya Şampiyonası hedefiyle çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Haziran ayının sonunda Premier Lig turnuvası var. Dünya sıralamasının ilk 32 sporcusu burada yer alacak. Gelecek yıl, bu turnuvalardan aldığımız puanla dünya şampiyonasına katılacağız ve belki de tarihin en zorlu dünya şampiyonası olacak. Hedefim her zaman İstiklal Marşımızı kürsüde okutmak olmuştur. Bu hedefle çalışmalara ağırlık verip yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SPOR HAYAT KURTARIR

“Gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesini engelleyecek tek şey spordur. Zihin ve beden sağlığı insanın karakterini güçlendiriyor. Ben de İstanbul’un ücra yerlerinden birisinde büyüdüm. Erken yaşta spor yaparak kazanan oldum. Aileler de çocuklarını başarılı olabileceği bir spor branşına yönlendirmeli. Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları var. Spor, gerçekten hayat kurtarır.”