SporMelisa Vargas neden Malatyalı? Melissa Vargas Malatyalı mı, aslen nereli? Melisa Vargas Türk mü?

Melisa Vargas neden Malatyalı? Melissa Vargas Malatyalı mı, aslen nereli? Melisa Vargas Türk mü?

Paylaş
Melisa Vargas neden Malatyalı? Melissa Vargas Malatyalı mı, aslen nereli? Melisa Vargas Türk mü?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamında oynanan karşılaşmalar performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Melissa Vargas neden Malatyalı? Melissa Vargas Malatyalı mı, aslen nereli?

Melissa Vargas neden Malatyalı? Sorusu, zaman zaman birçok vatandaş tarafından merak ediliyor ve sosyal medya üzerinde yer almakta olan haberler nedeniyle tekrar tekrar gündeme gelebiliyor. Filenin Sultanları'yla tarihi başarılara uzanan Melissa Vargas yaptığı hareketler ile gündeme gelmeyi başarıyor. Peki, Melissa Vargas neden Malatyalı? Melissa Vargas Malatyalı mı, aslen nereli?

Haberin Devamı

MELİSSA VARGAS NEDEN MALATYALI?

Küba asıllı olan Vargas, 16 Ekim 1999 tarihinde Cienfuegos'ta doğmuştur ve Türkiye'ye geldikten sonra Türk vatandaşlığına geçmiştir. Türkiye'de özellikle Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nda oynayan Vargas, 44 numaralı formasıyla dikkat çekmiştir.

Malatya'nın plaka kodu olan 44 numaralı formayı giymesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ'ın Malatyalı olması nedeniyle kendisine "Malatyalı" denmiştir. Vargas, bu durumu kendisi de onaylayarak, "Bana her zaman Malatyalı diyorlar" ifadesini kullanmıştır. Malatya Büyükşehir Meclisi'nin aldığı karar ile resmi olarak Malatyalı ilan edilen Melissa Vargas, bu unvanı benimsemiştir.

Melisa Vargas neden Malatyalı Melissa Vargas Malatyalı mı, aslen nereli Melisa Vargas Türk mü

Ayrıca, 2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuş ve Türk vatandaşlığına geçişi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştır. Bu gelişmeler Melissa Vargas'ı Türkiye'de daha da popüler hale getirmiş ve onu Türk sporunun önemli figürlerinden biri yapmıştır.

Haberin Devamı

MELİSSA VARGAS'A KİMLİĞİNİ ERDOĞAN VERDİ

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun, Melissa Teresa Vargas Abreu'nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu 10 Nisan 2021 tarihinde onaylanmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melissa Vargas'a TC Kimlik Kartı'nı takdim etmişti.