SporOsimhen'de rakip yok!

Osimhen'de rakip yok!

Paylaş
Osimhen'de rakip yok!

Nijeryalı forvetin, devre arasında Galatasaray’dan ayrılma ihtimali neredeyse ortadan kalktı. Türkiye’de çok mutlu olduğunu dile getiren 25 yaşındaki oyuncuya talip olan Chelsea ile Arsenal’ın mali şartlar nedeniyle ocak ayında harekete geçemeyeceği öne sürüldü.

Osimhen'in devre arasında Galatasaray'dan ayrılma ihtimali sarı-kırmızılı camiayı tedirgin etmişti. Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Napoli, Nijeryalı forvetin serbest kalma bedelini 100 milyon eurodan 75 milyon euroya düşürmüştü. Cim Bom’un sezon sonuna kadar kiraladığı yıldız futbolcuyu kadroya katmak için Chelsea ile Arsenal bir hayli istekli. Ancak son yaşanan gelişmeler, sarı-kırmızılıların yüzünü güldürdü. İngiliz basını, İki Premier Lig ekibinin de Finansal Fair-Play (FFP) kuralları gereği Osimhen için ocak ayında harekete geçemeyeceğini öne sürdü. Haberde, Chelsea ile Arsenal’ın 75 milyon euroluk yükün altına girmesinin şu an mümkün olmadığı vurgulandı. Yıldız forvet, önceki gün yaptığı açıklamada, “Galatasaray’ın ne kadar büyük taraftara sahip, büyük bir kulüp olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Buraya gelmem bence doğru bir karardı. İstanbul’da ailemle, kızımla çok mutluyuz. Takım için elimden gelen her şeyi yapıp önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi. Osimhen’in bu sözleri de, takımdan ayrılmaya niyeti olmadığı yönünde yorumlandı.

Haberin Devamı

EGO YAPMIYOR

Osimhen, mütevazı kişiliğiyle bir kez daha taraftarın gönlünde taht kurdu. Takımın başarısını kendi performansının önüne koyan Nijeryalı forvet, övgüyle bahsettiği Icardi’nin liderliğini kabul etmiş durumda. Taraftarlar sosyal medyada 25 yaşındaki futbolcunun ego yapmamasına dikkat çekti.

FORMA SALLAİ’YE

Galatasaray’da takım doktoru Yener İnce, “Barış Alper, milli takımdan sakat döndü. Çok anormal bir sakatlığı yok ancak tedavisi sürüyor. En hızlı şekilde iyileşmesi için çalışıyoruz” demişti. Yıldız futbolcunun, Antalya maçında riske edilmesi beklenmiyor. Teknik direktör Okan Buruk’un zorlu deplasmanda sağ açıkta Sallai’ye görev vermeyi planladığı öğrenildi.

TORREİRA İÇİN BOCA İDDİASI

Haberin Devamı

Galatasaray’ın orta sahadaki dinamosu Lucas Torreira için bir transfer iddiası ortaya atıldı. Arjantin basınından El Crack Deportivo’da yer alan habere göre Boca Juniors Başkanı Juan Roman Riquelme, yıldız futbolcuyu sezon sonunda takıma kazandırmayı planlıyor. Konuyla ilgili konuşan gazeteci Damian Rancez, “Torreira’nın Boca’ya transferinde her şey yolunda. Riquelme’nin işaret ettiği kişi o ve gelmeye yakın” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKEKŞİ’DEN CEVAP GELDİ

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, selefi Mehmet Büyükekşi hakkında birtakım iddialar ortaya atmıştı. Eski TFF Başkanı Büyükekşi’den bu sözlere yanıt geldi. Büyükekşi, “Yanlış bilgilendirme var. Önümüzdeki günlerde yazılı bir açıklama ile cevap vereceğiz. Görevi bıraktıktan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu ile hiç görüşmedim. EURO 2024’te yapılan seyahat harcamaları, yönetim kurulu kararı ile alındı. Ben tek başıma varar vermedim” şeklinde konuştu.

BENFİCA’NIN BAŞI DERTTE

Milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ile Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Benfica, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. A Bola gazetesinin haberine göre, Portekiz Kamu Bakanlığı ile savcılık, soruşturma altında olan kulüp yönetiminin yolsuzluk ve vergi kaçakçılığından suçlu bulunması halinde, kırmızı-beyazlı kulübe altı aydan üç yıla kadar spor müsabakalarından men edilmesini talep etti.

Haberin Devamı

ASLAN GAZA BASTI

Sarı-kırmızılılar, Antalya maçı hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Sakat oyuncuların yanı sıra milli takımlarından dönen isimlerin de antrenmanda yer alması teknik direktör Okan Buruk’un elini rahatlattı. Genç teknik adam, cumartesi günü deplasmanda oynayacakları maç için taktik antrenman yapma imkanına kavuştu.

KALEYE BİLE GELEMEZLER

Cim Bom’un eski oyuncularından Suat Kaya, kendi dönemindeki takımla şu anki Galatasaray’ı karşılaştırdı. 57 yaşındaki teknik adam, “Galatasaray’ın kaliteli bir kadrosu var. Ancak bizim dönemimizde UEFA Kupası’nı kazanan kadroyla kıyaslanıyor. Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı kadrosu ve şu andaki kadrosu maç yapsa, şu anki kadro kaleye gelemez” dedi.

ALEX GÖZÜ KARARTTI

Ligde Galatasaray’ı ağırlayacak olan Antalyaspor’da teknik direktör Alex de Souza, bu maça büyük önem veriyor. Brezilyalı teknik adam, kritik mücadelede tüm planlarını galibiyet üzerine yaptı. Türkiye’deki hocalık kariyerinde Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye kaybeden Alex, üç büyükler karşısında ilk zaferini yaşamak istiyor.

Haberin Devamı

GERİ ADIM ATTILAR

Antalyaspor yönetimi, Galatasaray taraftarına ayrılan 1500 kişilik kapasiteyi 4000’e çıkarma kararı almıştı. Söz konusu koltuklarda kombinesi olan taraftarlara, yer değişikliği yapıldığına dair mesaj gönderilmişti. Ancak yönetim, gelen tepkiler üzerine çark etti. Bu karardan vazgeçilirken taraftarlara hiçbir değişiklik olmayacağı yönünde geri bildirim yapıldı.