Spor"Yarış çetin isyanı geçin"

"Yarış çetin isyanı geçin"

Paylaş
"Yarış çetin isyanı geçin"

Transfer dönemi yeni bitti, yenilerin adapte olması, takımların özlenen futbola kavuşması zaman alacak. Geçen yılki gibi Galatasaray ile Fenerbahçe yarışta olacak ama sorunları olmasına rağmen Beşiktaş ile Trabzon da zirveyi sonuna kadar zorlayacak. Trabzon ve Beşiktaş’ın hakemden şikayeti ise tartışmaların hiç ama hiç bitmeyeceğinin kanıtı.

GALATASARAY’DA SORUNLU BÖLGELER VAR

Haberin Devamı

Bu sezon alınan bazı oyuncuların eksikleri gidermediği iddia edilen Galatasaray, Rize’ye 5 attı. Cim Bom mu çok iyiydi, Rize mi çok kötü?

ŞORAY UZUN: Çok zor bir soru bu. Unutmayalım ki Cim Bom’un 5 attığı Rize’ye Fener de 5 atmıştı. Yani bu maç gerçek bir ölçü olmaktan uzak. Asıl dengeler derbide ölçülecek. Gidenlerin boş bıraktıkları yerlere gelince; oraların rahatlıkla dolacağını düşünüyorum.

COŞKUN TÜRK: Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Galatasaray geçen sezonun şampiyonu ve kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Hala eleştiri varsa demek ki geçen sezonki şampiyonluk Türkiye’de işlerin başka Avrupa’da başka olduğundan. Avrupa’yı düşünüp bu eleştiriler yapılıyorsa evet bazı bölgeler sorunlu ve transferler yeterli değil. Rize karşısındaki Galatasaray ise rakibini ezdi.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: İlhan Palut “Isınmadan 2 gol yedik” dedi. Oysa ısınırken de Fenerbahçe’den 5 yemişti. 5’li savunma, önünde 4’lü bir duvar daha, işi sağlama almak demek olmuyor. Galatasaray iyiydi ama, Rizespor dengi değildi. Yani akranına çatmadı.

ASLAN’IN KADROSU DERBİDE FARKLI OLUR

Galatasaray’da yeni transferler Jakobs, Sara ve Osimhen iyi not aldı mı? Rize maçında Yunus dahil aynı kadro Fenerbahçe’ye karşı çıkar mı?

ŞORAY UZUN: Osimhen’i tartışmak anlamsız. Adamın tek olumsuzluğu maalesef sadece kiralık olması ve alınmasının çok zor olması. Sara bence Uğurcan’la birlikte haftanın futbolcusu. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Jakobs en azından Köhn’ü aratmayacaktır. Yunus’un geleceği kendisine bağlı. Fenerbahçe maçına Rize’den farklı bir kadro bekliyorum.

COŞKUN TÜRK: Sara takıma iyice ısınmaya başladı, Jakobs için zaman lazım, Osimhen daha ilk maçında gönülleri fethetti. Rize maçındaki 11, Fenerbahçe maçında da olur demek zor. Daha erteleme maçı oynayacak.

FAİK GÜRSES: İki takımın onbirleri ve yedekten gelip maçın kaderini etki edecek oyuncuları fazla. Son dönemlerde çarpışan iki geniş takımın maçını izleyeceğiz. Onbirler her an değişir. Osimhen banko, diğerleri değişir.

DZEKO HER ZAMAN İLK 11’DE OYNAR

Fenerbahçe kazandı ama futbolu Mourinho da beğenmedi. En Nesyri 11’e, Dzeko yedeğe alındı. Amrabat siftah yaptı. Bu bilgiler ışığında Galatasaray maçı nasıl olur?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Kasımpaşa maçında işi erken bitiren futbolcular derbiyi düşünüp oyunu rölantiye aldı. Mourinho’nun ‘İkinci yarıyı beğenmedim’ demesinin sebebi de bu. En Nesyri haftalar ilerledikçe daha iyi olacak, Amrabat derbide 11’de olur. Fenerbahçe taraftar desteğiyle de daha agresif oynar derbide.

FAİK GÜRSES: Nesyri vasatın altı idi. Dzeko her zaman ilk onbir oynar. Amrabat biraz bekleyecek. Fenerbahçe’nin zengin kadrosu belki Mourinho’nun kafasını bile karıştırıyordur. Derbi futbolun gerektiği gibi oynasın kafi. Yeter ki sulu bir derbi olmasın.

ŞORAY UZUN: Fenerbahçe kendi sahasında oynayacak. Bu, çıkacak kadrodan da önemli bir durum. Bence Dzeko, En Nesyri’den daha formda. Derbide Mourinho’dan da bir kadro sürprizi bekliyorum. Maçın sonucunu kestirmek çok çok zor. Galatasaray-Fenerbahçe maçları beklentileri ters yüz etmekle meşhur. İnşallah sadece futbol izler, sadece futbol konuşuruz.

Haberin Devamı

JOSE’NİN DÜŞÜNCESİ RİSKSİZ SAĞLAM FUTBOL

Mourinho, “Kulübüm bana iyi kadro kurdu” dedi ama iyi futbol henüz yok. Kostic, Amrabat alındı, Cengiz, İrfan Can gibi yetenekli isimler var. Buna rağmen iyi futbol niye yok? Kaç hafta sonra iyi futbol gelir?

COŞKUN TÜRK: Mourinho’nun felsefesi iyi futboldan çok, doğru futbol, savunmada mümkünse hiç hata yapmamak. Bu nedenle Fenerbahçe taraftarı bu sezon riskli, hep hücumu düşünen takım beklemesin. Zaman zaman taraftarı coşturan maçlar da oynayabilir, ancak genelinde disiplinli ve kontrollü oynayacak.

FAİK GÜRSES: Mourinho ne kadar oyuncu alınırsa alınsın transfer isteyen bir yapıya sahip. Yönetim çok iyi isimler aldı. Helvayı o yapacak. Yoksa MasterChef’ten atarlar.

ŞORAY UZUN: Mourinho’nun daha önce çalıştığı takımlarda da bu durum farklı değildi. Adamın hızını bulması biraz zaman alıyor. Derbiyi kazanırsa taraftar takımın oynadığı futbolu tartışmaz. Kadro olayında; en azından fiyat olarak en pahalı oyuncular Fener’de. İşin iyi tarafı sattığı adamını da çok iyi fiyata satıyor. Yine de 15 milyon euroluk Cengiz’in süre alamaması çok düşündürücü.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ KAZANIRKEN BİLE SORUNLUYDU

İlk 3 hafta sonuçları için “Harika” denilen Beşiktaş, 10 kişi oynayan Trabzon’u yenemedi. Kulübeden gelip maçı çevirecek oyuncu da yok gibi. Bu kadro derinliği üç kulvarda başarı getirebilir mi?

FAİK GÜRSES: Gio, Trabzonspor maçında iyi bir sınav veremedi. Değişiklikler geç geldi. Oyuncu tercihlerinde beklentinin ışığında olmadı. Immobile’nin tutukluğu anlaşılmaz durumdaydı. Son devre hücum yaptı, aynı zamanda hızlı oynayamadı Beşiktaş.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş kazanırken de savunma sorunları olduğunu yazmıştık. Ayrıca 10 kişi de kalsa Trabzon ülkenin en zor deplasmanı. Beşiktaş bu sezon mutlaka şampiyonluk yarışında olacaktır, kadro derinliği sorunu yaşasa da. 

ŞORAY UZUN: Beşiktaş, Uğurcan’a tosladı. En az 6 tane net kurtarışı var Uğurcan’ın. Yine de kazanması gereken bir maçtı. Kulübenin rakiplere kıyasla zayıf kaldığını söylemek mümkün. Yine de; övgüler ve eleştiriler için hala çok erken. Sergen Yalçın’la yedeksiz şampiyonluk yaşamıştı Beşiktaş.

KARTAL’DA KULÜBENİN ZAYIF OLDUĞU KESİN

Bronckhorst’un, “10 kişiye karşı oynama konusunda bir şeyler öğrendim” sözü bir itiraf mı? Yani “Bir B planım yok” mu demek istedi?

FAİK GÜRSES: Gio ilk kez kafa karıştırdı. Açıklaması bir göndermedir. Beşiktaş’ın kulübesi yetersiz. Bu mesajı yönetim ara transferde değerlendirmeli.

COŞKUN TÜRK: B planından çok, futbolcularının daha agresif olmamasını eliştirdi diye düşünüyorum. Mutlaka uyarılarını yapmıştır.

ŞORAY UZUN: Sanırım Bronckhorst da tam olarak onu demek istemiş. Ne demek “10 kişiye karşı oynama konusunda bir şeyler öğrendim.” İyi o vakit. Bundan sonra rakip 10 kişi kaldığında (ki bu her maç mümkün olabilir) ne yapman gerektiğini biliyorsun artık Gio! Bu bir göndermeyse o da olmamış, çünkü Trabzon vakit geçirmeye oynamadı.

ŞİKAYET HEP OLACAK RADİKAL KARARLAR ŞART

Trabzon ve Beşiktaş hakemden şikayetçi oldu, söylemler çirkinleşti. Trabzon’a göre TFF Başkanı sorunları çözer. Size göre çözer mi?

FAİK GÜRSES: Ali Şansalan, Visca’nın hareketinde hata yaptı. Masuaku’ya doğru sarı verdi. Diğer kartlarda anormallik yoktu. Neden şikayetçi oldular manasız bir durum. Hakem camiası genç nesil ile iyiye gidiyor. Kimse ağlamasın.

COŞKUN TÜRK: Hakem şikayetleri her sezon olduğu gibi yine başladı. Sezon boyunca da böyle devam edecek. Kim gelirse gelsin bu durum değişmez ülkemizde. Değişmesi için düşünce yapısının değişmesi lazım. TFF Başkanı’nın elinde sihirli değnek yok sorunları çözecek. Sadece daha radikal olabilir, hata yapan hakemlere maç vermeyerek.

ŞORAY UZUN: İki takım da haklı. Sayın TFF, sayın MHK, sayın hakemlerimiz, pek sayın yapay zeka(!)mız! Yetmedi mi hakem konuştuğumuz? Yahu çok mu zor Allah aşkına? Kurallar neyi söylüyorsa, ne görüyorsan onu çalın be arkadaş! Bu kadar oyunu kesmeyin. Her pozisyonu uzun uzun anlatmayın. Bu kadar rol çalmayın. Biz ne hakem izlemek istiyoruz ne de yönetici dinlemek! Biz doğru düzgün bir futbol maçı izlemek istiyoruz yahu! Artık nasıl olacaksa bir an önce şu sorun çözülsün. Bak hafta sonu Fener-Galatasaray maçı var. Ben hakem yönetimi düşünmekten maçın heyecanını yaşayamıyorum.