Türkiye (Son Dakika) Telefon dolandırıcıları FETÖ ile korkutup 150 bin TL'sini aldı!

Telefon dolandırıcıları FETÖ ile korkutup 150 bin TL'sini aldı!

Paylaş
Telefon dolandırıcıları FETÖ ile korkutup 150 bin TL'sini aldı!

Ordu'da telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, ’FETÖ şüphelisisin’ diyerek korkuttukları D.U.’nun 150 bin TL’sini aldı. MOBESE kamera kayıtlarını inceleyen polis dolandırıcıları yakaladı

Kurbanlarını tuzağa düşürmek için çoğunlukla kendilerini polis, hakim ya da savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları artık sık sık Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adını kullanıyor.

Bu tip dolandırıcılıklara karşı yapılan tüm uyarılara rağmen Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan emekli D.U.’yu (52) telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp ’FETÖ şüphelisisin’ diye korkutarak tuzağa düşürdü.


Bankada bulunan parasının tamamını çekmesini ve gönderecekleri kuryeye teslim etmesini söyleyen dolandırıcılara inanan D.U., istediklerini yaparak 150 bin TL’sini bir poşet içinde teslim etti.

PARAYI VERDİKTEN SONRA DURUMDAN ŞÜPHELENDİ



Olayın ardından D.U. durumdan şüphelenerek polise başvurdu. Bunun üzerine MOBESE kayıtlarını inceleyen polis şüphelileri kısa sürede tespit etti.

İlçede tespit edilen bir adrese operasyon düzenleyen polis şüpheli S.Ç. (26) ile İ.Y.'yi (19), paralarla yakalayarak gözaltına aldı.

Paranın tamamı D.U.'ya iade edildi.

Nedim KOVAN / DHA

Haberin Devamı