Google News

Okuma hayalini 70 yaşında gerçekleştirdi: Evde oturup Azrail'i mi bekliyeyim?

Artvinli 70 yaşındaki Menşure Sönmez, ortaokul ve liseyi açıktan bitirdikten sonra hayalini kurduğu üniversite eğitimini, gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.
22 Şubat 2025 , Cumartesi 12:58

AA

Artvin'in Şavşat ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi ve 4 torun sahibi Sönmez, ilkokulu yaşadığı ilçede tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi açıktan bitirdi.

 

Çocuklarını büyütüp evlendiren Sönmez, son olarak çalıştığı Artvin'deki Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi'nden usta öğretici olarak 7 yıl önce emekli oldu.

 

Emekliliği dolayısıyla, çocukluk hayali olan üniversiteyi ve özellikle de arkeoloji bölümünü okumak için yeniden kolları sıvayan Sönmez, bu yıl Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünü kazanarak amacına ulaştı.

 

İlerleyen yaşına rağmen torunu yaşındaki öğrencilerle aynı sıraları paylaşan Sönmez, bölümün en renkli simalarından biri oldu.

DEVAMINI GÖSTER