Aşk - İlişkilerBir sevgilisi olsun isteyen bekarlar için "bağlanma sezonu" açıldı!

Bir sevgilisi olsun isteyen bekarlar için "bağlanma sezonu" açıldı!

Paylaş
Bir sevgilisi olsun isteyen bekarlar için "bağlanma sezonu" açıldı!

Yaz aylarını iyi değerlendiremediyseniz, bir sevgiliniz olsun istiyorsunuz ancak halen bekarsanız, size harika bir haberimiz var: Bağlanma sezonu açıldı! Hayır, büyüden bahsetmiyoruz, tamamen istatistiki bilgilerle geliyoruz. İngilizcede Cuffing Season olarak geçen ve "kelepçelenme sezonu" anlamına gelen, Türkçeye "bağlanma sezonu" olarak çevirebileceğimiz yeni dönem başlıyor.

Aşağı yukarı Ekim ayının başlarında, sonbaharın gelmesiyle başlayan bağlanma sezonunda yeni flörtlere ve bu flörtleri ilişkiye çevirmeye daha açık hale geliyoruz. Sezonun bitişi ise manidar bir zamana denk geliyor; 14 Şubat Sevgililer Günü. Bu dönemi beraber geçirecekler adayları bulmak için daha fazla çaba sarf ederken, halihazırda bir flörtü bulunan kullanıcılar soğuk havaları birlikte geçirmek için ilişkilerinde daha fazla istikrar eğilimi gösteriyorlar. Gelin birlikte bu bağlanma sezonuna daha yakından bakalım.

Haberin Devamı

Ağaçlar yapraklarını dökerken doğa da sonbaharın renklerine büründü. Bu değişimde sık görülen hafif depresyon hali ise yeni flörtlere kapı açıyor. Aslında yaz ayları flörtler anlamında daha hareketli görülüyor. Hatta dünyaca ünlü bir flört uygulamasında yapılan ankette en yüksek aktivite yazın en sıcak günü 20 Haziran'da görülmüş ancak yaz aylarında birçok kişiyle eşleşip vakit geçirmek isteyen bekarlar yazın gösterdikleri rahatlığın aksine, içinde bulunduğumuz dönemde bir araya gelip battaniye arasında vakit geçirmek, film izlemek veya yemek söyleyip eve kapanmak konusunda daha istekli. Bu da ilişkilerde bağlanmayı daha mümkün kılıyor.

BAĞLANMA SEZONU NEDİR? BEKARLAR İÇİN EN ŞANSLI DÖNEM NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Bir sevgilisi olsun isteyen bekarlar için bağlanma sezonu açıldı

İngilizcesi Cuffing Season yani kelepçelenme sezonu anlamına geliyor. Havaların tamamen soğuması ile birlikte aşağı yukarı Ekim civarında başlayan bağlanma sezonu, Şubat ayında, 14 Şubat Sevgililer Günü'yle birlikte son buluyor. Ekim-Şubat arası dönemde bekarlar, beraber geçirecekler adayları bulmak için daha fazla çaba sarf ediyor; hali hazırda bir flörtü bulunanlar ise soğuk havaları birlikte geçirmek için ilişkilerinde daha fazla istikrar eğilimi gösteriyor. Sevgililer Günü’ne kadar kendine partner bulan kişiler genelde 14 Şubat’a kadar ayrılmıyor. Sonbaharın gelmesiyle başlayan bağlanma sezonunda yeni flörtlere ve bu flörtleri ilişkiye çevirmeye daha açık hale geliyoruz.

Arkadaşlık uygulaması OkCupid, kullanıcılarının Ekim ayından Sevgililer Günü'ne kadar geçen bağlanma sezonunu kapsayan sorulara verdiği yanıtları inceledi. Verilere göre 2022 yılının "Bağlanma sezonu"nda en yoğun gün 6 Kasım Pazar olacak gibi duruyor. Cadılar Bayramı ile yılbaşı gecesi arasının da yüzde 25'lik bir artışla uygulama üzerinde en fazla eşleşme yakalanan dönem olması bekleniyor.

İLİŞKİ UZMANI ARKADAŞLIK UYGULAMALARI BU KONUDA NE SÖYLÜYOR?

Çevrimiçi arkadaşlık uygulamaları sonbahar başlangıcında flörtleşmenin arttığını doğruluyor. Pandemi döneminde kullanıcıların verdiği yanıtlara göre "hayatlarının geri kalanını paylaşacağı bir ilişki” vurgulayan bekarlar bu dönemde artış gösteriyor. Bu, günübirlik ilişkilerin daha çok yaşandığı yaz aylarından biraz daha farklı bir dönem. Bekarlar, bağlanma sezonunda sonbaharın ve kışın soğuk günlerini ısıtacak bir partner arıyor.

Haberin Devamı

‘BAĞLANMA SEZONU’ TERİMİ KÖKENİ

Bir sevgilisi olsun isteyen bekarlar için bağlanma sezonu açıldı

Bağlanma sezonu terimini araştıran sözlükleriyle ünlü şirket Merriam-Webster, 2011'de üniversite gazetelerinde yayınlanmış en eski araştırmalara ulaşmış. Sözlüklere göre bu terim 2011'den önce ilk olarak siyahi topluluklar arasında dile getirilmiş, hatta sahne adı ile Fabolous olan rapçi John David Jackson da bir şarkısında bu deyimden bahsetmiş. Merriam-Webster, bu kelimenin kelepçeden türediğini belirtiyor. ,

ONU NASIL KENDİNİZE AŞIK EDEBİLİRSİNİZ?

Flört ettiğiniz sevgilinizle artık tamamen ciddi adımlar atmak istiyorsanız kontrolü ele almanız gerekebilir. Peki bunu nasıl yapacaksınız? İlişkide karşınızdaki kişiyi kendinize daha bağlı hale getirmek için dikkat etmeniz gerekenleri daha önce Posta.com.tr Aşk & İlişkiler kategorimizde anlatmıştık. Bu haberlerin kesinlikle sizi ilgilendireceğini tahmin ediyoruz.

Haberin Devamı
  • Önce aşka dair derslerle başlayalım.
  • Sonra onu kendinize nasıl bağlayabileceğinize; aynı zamanda kadınların erkeklerde, erkeklerin kadınlarda beğendiği özelliklere ve ilişkide iletişimin önemine göz atalım...
  • Peki onunla ne konuşacaksınız? Ne diyeceğinizi bilemiyor musunuz... Size bazı önerilerimiz var!
  • Bir de tabii ki ilişkileri daha iyi noktaya taşıyan, ilişkileri iyileştiren bazı taktikler var. Bu sayede daha mutlu bir ilişkiye adım atacaksınız.

Sadece aşık etmek değil, karşınızdaki kişiyi ilişkiden uzaklaştıracak hareketlerden de kaçınmanız gerekiyor. Bunun için bu haberlerimize mutlaka göz atın: