Bağışıklığı koruyor, kilo almak isteyenler için iştahı açıyor, yorgunluğu önlüyor
Kahvaltılardan tatlılara, bitki çaylarından lezzetli Fransız yemeklerine kadar kendine sayısız tarifte yer bulan bal sağlık için de çok değerli bir şifa kaynağı. Özellikle küçük yaştan itibaren çocuklar için de faydaları saymakla bitmeyen balın, hastalıkların önlenmesi, vücut bağışıklığının güçlenmesi ve vitamin gibi pek çok değerli mineral ve enzimin takviye edilebilmesi adına balın düzenli ve önerilen miktarlarda tüketilmesi öneriliyor. Anzer balı da bu bal çeşitlerinden biri ancak bu balın tüketim şekli ve miktarı standart çiçek balından çok farklı. Özellikle kilo almak isteyenler için iştah açma özelliği ile de bilinen anzer balının faydalarına ve tüketim şekli ve miktarına gelin birlikte bakalım.
Şifa kaynağı bal, cinsine göre de farklı etkilere sahip. Sadece hastalıkları önlemekle kalmıyor! Anzer balı da farklı faydaları ile bilinen bir bal. Ancak balın doğru ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekiyor. Böylece faydalarından maksimum oranda yararlanılabiliyor. İşte anzer balının öne çıkan en önemli faydaları:
ANZER BALI MUCİZELERİ
- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve böylece kişilerin daha az hasta olmasını sağlar. Hastalıklara karşı koruma görevi görür.
- Sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.
- İştah açması ile bilinen Anzer balı, özellikle kilo alma problemi yaşayan kişiler tarafından kullanılması halinde ideal kiloya ulaşılmasını destekler.
- Enerji açısından yüksek değerlere sahip olan Anzer balı günlük tüketimler ile gün içerisindeki yorgunluğun ve halsizliğin ortadan kalkmasını sağlar.
- Cildin sağlıklı ve parlak görünmesinde etkilidir.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı direnç gösterir.
- Kanser hücrelerinin oluşumunu önlemede etkili olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte kanser tedavilerinde destekleyicidir.
- Metabolizmanın düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.
- Saç dökülmesi, kısırlık, cinsel güç gibi pek çok farklı problemde etkili bir destekleyicidir.
- Yüksek besin değerleri ile vücutta eksik olan vitamin ve minerallerin kazanılmasını sağlar.
ANZER BALI TÜKETİRKEN DİKKAT!
Tüm bu faydaları ile 7'den 77'ye herkes için ideal besinlerden bir tanesi olan Anzer balının özellikle tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.
Normal çiçek ya da çam balında olduğu gibi ekmek üzerine sürülerek yenilebilecek bir bal olmayan Anzer balının arı sütü, propolis gibi diğer ürünler ile karıştırılarak günlük sadece 1 çorba kaşığı kadar tüketilmesi öneriliyor.
Küçük çocuklarda 1 tatlı kaşığı kaşığı kadar tüketilebilirken, bebeklerde ise bal tüketimi önerilmiyor. Anzer balı da bebeklere verilmemesi gereken gıdalardan biri.
KRONİK HASTALIĞI OLANLAR ANZER BALINI NASIL TÜKETEBİLİR?
Yüksek etkisi nedeniyle özellikle hastalık gibi durumlarda anzer balının ancak doktor kontrolü ve tavsiyesi ile tüketilmesi gerekiyor. Fakat bu tip hassas durumların dışında anzer balının tüketilmesinde herhangi bir sakınca yok. Önerilen miktarların üzerine çıkmadığı sürece anzer balı vücudunun daha iyi çalışmasını, hastalıklara karşı korunmasını ve güçlü bir metabolizmaya sahip olunmasını sağlıyor.
- Ece Sükan aşk kriterlerini açıkladı: Önce gözlerine bakarım
- İrem Derici'den Aleyna Tilki'ye: Daha pusetteyken şarkı yapıyordum
- Ferdi Tayfur hastaneye kaldırılmıştı! İşte son durumu...
- Hadise 2024 bitmeden bombayı patlattı! Sinan Akçıl'dan yanıt gecikmedi
- Uğur Akkuş’la boşanma sürecindeki Ebru Şallı açıkladı: Şiddete maruz kalıyorum