Faydaları saymakla bitmeyen tahini evde kendiniz de yapabilirsiniz...
Susamdan elde edilen tahinin sayısız faydası var. Sağlık için çok faydalı ve aynı zamanda çok da lezzetli bu besini kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz...
Tahinin ham maddesi susamdır. Aromatik bir tada sahip susam bitkisinin tohumundan yapılır. Tahin, özellikle kış aylarında vücut direncini yükseltmesi ve hastalıklara karşı koruyucu görevi ile bilinir. Peki tahinin faydaları nelerdir, evde tahin nasıl yapılır?
TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?
- Çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengindir. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kalp sağlığını destekler. İçermiş olduğu Omega 3 yağ asitleri sayesinde, iltihaplara bağlı olarak gelişen hastalıkları önler.
- Yüksek oranda kalsiyum, bakır ve magnezyum içermektedir.
- Kemik sağlığını korur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar.
- Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri sayesinde beynin bilişsel fonksiyonlarını destekler.
- İdrar söktürücü özelliği vardır.
- Cildi güzelleştirmeye yardımcı olur.
- Ağır zararlı metallerin vücutta yarattığı hasarlara karşı vücudu korur.
- Mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
- Eklem kemiklerinin sağlığını koruyarak romatizma riskini azaltır.
- %20 oranında saf protein içerir. Bundan dolayı tahin, kasları güçlendirir ve korur.
EV YAPIMI TAHİN TARİFİ
MALZEMELER:
1 su bardağı susam
1/2 su bardağı zeytinyağı
Çay kaşığının ucuyla tuz (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
Susamları yağsız tavada altın rengini alana kadar kavurun.
Soğuyan susamları mutfak robotuna alıp çekmeye başlayın.
Yaklaşık 4-5 dakika çekin.
Susamlar ufalanınca üzerine azar azar sıvı yağı ve tuzu ekleyin, çekmeye devam edin.
İstenilen kıvama gelince tahininizi bir kavanoza aktarın.
Ev yapımı tahininizi buzdolabınızda saklayabilirsiniz.
Kaynak: Mahmure