İştahı bıçak gibi kesen sağlıklı yöntemler
İştahınızı kontrol altında tutacak yöntemler geliştirerek kilo vermenizi daha kolay hale getirebilir. Gün içerisinde yeterli ve dengeli beslenerek, sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek ve bol su içerek iştahınızı dengede tutabilirsiniz. Günlü kalori miktarının dışına çıkmadan sağlıklı bi şekilde zayıflayabilmeniz mümkün. İştahı dengede tutan ve açlık krizlerini engelleyen gıdaları diyet listenize ekleyerek hedeflediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. İştahı kontrol altına almanın basit yollarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Posta.com.tr| Fazla kilolarınızdan kurtulmak için öncelikle vücudunuza uygun doğru bir diyet programını uygulamanız gerekir. Günlük kalori ihtiyacınızı karşılayan diyet programında bazı besinlerin tüketimine yer vererek iştahınızı da kontrol altında tutabilirsiniz.
Diyet yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. İster istemez bir kalori sınırlamasında bulunmanız gerekir. Ancak günlük kalori ihtiyacından daha az beslendiğinizde açlık krizleriniz artar. Sürekli yemek yemek istersiniz.
Bazı gıdalar iştahı baskılamak konusunda çok güçlü olduğu için açlık sorununu ortadan kaldırır. Kilo vermek ve ideal kilonuza ulaşmak için iştahı bıçak gibi kesin yöntemleri günlük alışkanlık haline getirebilirsiniz.
Proteinli gıdalara diyet listesinde yer vermek acıkmanızı azaltır. Protein ağırlıklı besinleri sindirmek diğer besinlere göre çok daha uzun sürer. Vücudunuz protein ağırlıklı besinleri sindirmeye çalışırken siz de gün boyu kendinizi toz hissedersiniz.
Proteinli gıdalara diyet listesinde yer vermek bu yüzden çok önemlidir. Proteinli gıdalar mideyi tok tutmasının yanı sıra vücudunuzdaki kaslar içinde çok faydalıdır. Kaslarınızın sağlıklı gelişmelerine yardımcı olur. Eğer iştahınızı kontrol altına alarak zayıflamak istiyorsanız diyet listenizde proteinli gıdaları tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
Aynı proteinli gıdalar gibi lifli besinler de kilo verme süreçlerinin en büyük yardımcılarındandır. Bol miktarda lif içeren besinlerin kalorisi düşüktür ancak besin değeri çok yüksektir. Lifli gıdalar bu sayede iştahı dengede tutarak fazla yemek yemenizin önüne geçer.
Lifli besinler ayrıca sindirim sistemini de rahatlatır. Bağırsakları adeta motor gibi çalıştırır. Kabızlık ve şişkinlik gibi sorunları ortadan kaldırır. Lifli gıdalar metabolizmanın da hızlı çalışmasına etki eder. Gün boyu sizi tok tutarken hızlı bir şekilde yağ yakımını da gerçekleştirir.
İştahınızı kontrol altına almanın bir diğer basit yollarından biri porsiyonlarınızı küçültmek. Büyük porsiyonlarda ve büyük tabaklarda yemek yemek fazla kalori almanıza sebep olur. Bu kaloriler vücudunuzda yağ olarak depolanır. Tek bir küçük tabak içerisinde tüm yiyeceklerden azar azar koyduğunuzda doygunluk hissine ulaşmanız daha kolay olur.
Ayrıca küçük porsiyonlarda yemek yemek daha az kalori almanıza yardımcı olur. Her gün bol miktarda su içerek de mideye doygunluk hissi kazandırabilir ve iştahı baskılayabilirsiniz. Su en doğal iştah kesicilerden biridir. Her gün litre su içerek hem vücudunuzun su ihtiyacınızı karşılamış olursunuz hem de iştahınızı dengelersiniz.
Su içmek kendinizi daha tok hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca metabolizmayı da harekete geçirir. Böylece kilo vermenizi kolaylaştırmış olursunuz.
BAHARATLARDAN DESTEK ALIN
Bazı baharatların hem iştah kesici hem de metabolizmayı hızlandırıcı özelliği bulunur. Tarçın, zerdeçal, pul biber gibi baharatlar iştahı baskılar ve açlık krizlerini engeller.
Bu baharatlar ayrıca metabolizmayı çok hızlı çalıştırarak daha kolay yağ yakmanıza yardımcı olur. Tükettiğiniz besinlere bu baharatları gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Kan şekerini dengede tutan bu baharatlar atıştırma ihtiyacını tamamen ortadan kaldırır.
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'
- Mina Demirtaş kimdir? Mina Demirtaş kaç yaşında, hangi dizide oynuyor, sevgilisi var mı? Mina Demirtaş'ın boyu kaç, kaç kilo?