Egzersiz - DiyetYüzme nedir, teknikleri nelerdir? Yüzme stilleri nelerdir?

Yüzme nedir, teknikleri nelerdir? Yüzme stilleri nelerdir?

Paylaş
Yüzme nedir, teknikleri nelerdir? Yüzme stilleri nelerdir?

Yüzme, vücudun kol ve ayağını kullanarak suyun üzerinde ya da altında ilerlemesi olarak bilinir. Vücudun bütün kaslarını çalıştıran bir spor olan yüzmede normalden 1,5 kat daha fazla kalori harcanır. Yüzme sırasında salgılanan endorfin hormonu sayesinde de vücuda mutluluk salınır. Yüzme nedir, teknikleri nelerdir ve yüzme stilleri hangileridir? İşte, tüm detaylar.

Yüzme, kol ve bacakların kullanılması ile suyun altında ya da üstünde ilerlenmesidir. Uzun yıllardır spor amacı ile gerçekleştirilse de hobi olarak da yüzülebilmektedir.

Haberin Devamı

Yüzme nedir?

Yüzme, vücudun kulaç ile ayak vuruşları sayesinde su içinde ya da üzerinde hareket etmesidir. Spor olarak yapılan yüzmenin hobi olarak gerçekleştirilmesi de mümkündür. Vücudun tüm kasları çalıştığı için yüzerken normalden 1,5 kat fazla kalori yakılır. Bu nedenle de uzun yıllardır spor olarak gerçekleştirilir.

Teknikleri nelerdir?

Yüzmenin bazı teknikleri vardır ve bunlar birbirlerinden farklı şekillerde gerçekleştirilmektedir. Yüzme teknikleri şu şekildedir:

Serbest yüzme tekniği

Sırtüstü yüzme tekniği

Kurbağalama yüzme tekniği

Kelebek yüzme tekniği

Yüzme stilleri nelerdir?

Serbest yüzme: En kolay öğrenilen yüzme stilidir. Serbest yüzerken vücut suyun üzerinde hareket ederken kendini sıkmaz ve kafanın tamamının suyun içerisinde sokulmasına gerek olmaz. Serbest yüzmede baş suyun üzerinde olursa yeterlidir.

Haberin Devamı

Kurbağalama yüzme: En karmaşık yüzme stilidir. Kurbağalamada beden tamamen suyun içerisindedir ve kafa yalnızca nefes almak için çıkarılır. Kollar ve ayaklar birlikte hareket ettirilir ve bacak ile itme hareketi yapılırken kollar ile çekmeden önce vücudun suda kaymasına izin verilir.

Sırtüstü yüzme: Kulaç atarken dirsekler bükülmez ve eller en uzak noktadan suya sokularak çekme işlemi yapılır.

Kelebek yüzme: Su çekme sırasında kollar birbirlerinden uzaklaşır ve karın bölgesine gelerek yaklaştığında bir araya getirilir. Kollarla kulaç atılmadan önce baş bölgesi suda olur.