YaşamKrem şokola nasıl yapılır? Krem şokola tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Krem şokola nasıl yapılır? Krem şokola tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Krem şokola nasıl yapılır? Krem şokola tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çikolatalı tatlı sevenlerin vazgeçemediği krem şokola tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz ve hazırlarından çok daha güzel olan bir tarif. Peki, krem şokola nasıl yapılır? Yapması ayrı yemesi ise apayrı güzel krem şokola tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yumuşak kıvamı ile 7'den 70'e herkesin severek yediği krem şokola tarifi enfes bir lezzet. Peki, krem şokola nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz krem şokola tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

KREM ŞOKOLA TARİFİ

Krem şokola malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 gr sütlü veya bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

KREM ŞOKOLA YAPILIŞI

  • Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve kakao alınıp güzelce karıştırılır.
  • Kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  • Kıvam alan tatlı ocaktan alınır vanilya, çikolata ve tereyağı eklenir.
  • Karıştırarak erimesi sağlanır.
  • Kolay çıkması için ıslatılmış kaselere paylaştırılır.
  • 6-7 saat veya bir gece öncesinden dolaba kaldırılıp dinlendirilir.
  • İyice kıvam alan tatlılar servis tabağına ters çevrilir üzeri istenilen şekilde süslenip servis edilebilir.