Pratik BilgilerÇukur zıt anlamlısı nedir? Çukur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Çukur zıt anlamlısı nedir? Çukur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Çukur zıt anlamlısı nedir? Çukur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Etrafına göre daha aşağıda olan bölüm çukur olarak ifade edilir. Bu kelimenin zıt anlamlı karşılığı ise tümsek şeklinde öne çıkar. Yani yine çevresine göre daha yüksek noktada bulunan bir kısım veya parçadır. Çukur zıt anlamlısı nedir? Çukur kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Çukur kelimesi üzerine zıt anlamlı karşılıkları hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Yazılış ve okunuş ile beraber anlamları doğrultusunda farklı olan sözcükler zıt anlamlıdır. Türk Dil Kurumu'na göre ise çukur kelimesi için bir tane sözcük bu konuda ön plana çıkıyor. Böylece çukur kelimesi için zıt anlamlı olarak yüksek kelimesini kullanmak mümkündür.

Haberin Devamı

ÇUKUR ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Genel olarak çevresine göre daha alçak noktada bulunan kısımlar çukur şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda genelde kuyu gibi yerler çukur sözcüğü üzerinden ifade edilir. Bunun aksine zıt anlamlı olarak ise yine çevresine göre daha yüksek noktalar tümsek şeklinde anlatılır. Hata vücudun farklı noktada meydana gelen şişlikler ile tümsek şeklinde ifade edilebilir. Bu bağlamda çukur ile birlikte tümsek kelimeleri birbirine zıt anlamlı olarak kullanılır.

ÇUKUR KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Çukur kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı şekilde tümsek kelimesi kullanılabilir. Direkt olarak bu kelime Türk Dil Kurumu'na bağlı olarak günlük yaşamda zıt anlamlı şekilde yaygın değerlendirilir. Etrafına göre daha yüksek noktada bulunan kısımlar, aynı zamanda tepe olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı
  • ‘’Ben tümsek bir yerde olduğum için ayaklarım ıslanmadı.’’
  • ‘’Tümseğe dikkat et yoksa takılıp düşersin.’’

Bu şekilde cümle içerisinde çukur kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı kelimesi kullanılabilir. Bazı tümsekler çok yüksek olurken bazıları ise belli bir alçaklık da yer alır. Ancak yine de yüksek olarak ifade edilir ve çevresine göre biraz daha yukarı kısmında bulunur. Her iki kelime de günlük hayatta çok fazla kullanılan sözcüklerdir.