Cürüm nedir? Cürüm ne demek TDK? Cürüm sözlük anlamı...
Cürüm kelimesi Türkçede çok fazla bilinmese bile belli başlı yazılı eserlerde karşılaşılan bir kelimedir. Aynı zamanda Türkçede yerleşik olarak bulunan bir sözcük olduğunu söylemek mümkündür. O bağlamda suç, kabahat, kusur ve yanlışlık gibi değişik anlamlara sahip olarak kullanılır. Cürüm nedir? Cürüm ne demek TDK? Cürüm sözlük anlamı nedir? Merak edilen soruların yanıtlarını ayrıntılarıyla Posta.com.tr okurları için derledik.
Cürüm sözcüğü Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan kelimeler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda genelde yapılan bir suç, hata veya yanlışlık gibi anlamlar üzerinden ele alınır. Tabii bu kelimeler Türkçede cürüm sözcüğü yerine daha fazla kullanılır. Aynı zamanda İslamiyet üzerinden dini açıdan da taşımış olduğu anlamı ile yaygın kullanılan bir kelimedir.
CÜRÜM NEDİR?
Cürüm kelimesi Türkçe üzerinden eş anlam olarak da ele alınabilecek farklı sözcükler doğrusunda ifade edilir.
- Suç
- Kabahat
- Kusur
- Hata
- Yanlışlık
Bu gibi yukarıda verilen farklı kelimeler ile beraber Cürüm sözcüğü ifade edilir. Türkçede günlük yaşamda kullanma imkanı olması ile birlikte, pek fazla değerlendirilen bir sözcük değildir.
CÜRÜM NE DEMEK TDK?
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit cürüm kelimesi kusur, kabahat, yanlışlık veya hata gibi anlamlara sahip olarak değerlendirilir. Aynı anlamı doğrultusunda özellikle yazılı eserlerde ve birçok kaynakta karşılaşılan bir sözcüktür.
Ancak Türkçede günlük hayatta fazla yer bulmayan kelimeler içerisinde olduğunu ifade etmek gerekir. Yine de Türk Dil Kurumu ağrısından taşımış olduğu anlamları ile günlük hayatta farklı yerlerde kullanılabilir.
CÜRÜM SÖZLÜK ANLAMI
Türkçe üzerinden eş anlamlı sözcükleri ile beraber cürüm kelimesi yer alır. Bu kelime hata, yanlış ya da suç ile beraber kabahat gibi birçok anlama sahiptir.
Kişi ya da kişiler ile beraber toplumun yapmış olduğu hataları, suçları ve yanlışlıkları ifade eder. Diğer yandan yapılan farklı kusurları anlatan bir anlamı olduğunu söylemek mümkündür.
Bu durum hem bireysel olarak yapılacak olan hatalar ve suçlar hem de dini açıdan yapılan yanlışlar olarak da anlaşılabilir. Bu değişik anlamları ile birlikte özellikle yazılı birçok kaynakta ve eserde karşı karşıya kalınan kelimeler içerisinde yer alır.