Düve nedir, neye denir? Düvenin eti nasıl olur?
Düve, süt ineği olarak da bilinen büyükbaş hayvanının ismidir. 1-2 yaş arasında olan ve gebe olmayan büyükbaş hayvanlara düve denir. Düvelerin etleri de diğer büyükbaşlara göre daha yumuşak olur. Düve nedir ve neye denir, eti nasıl olur? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik
Düvenin eti daha yağlı ve daha yumuşaktır. Fakat nesillerinin devam edebilmesi için genelde düvelerin kesilmemeleri önerilir.
DÜVE NEDİR, NEYE DENİR?
Düve bir büyükbaş hayvanıdır ve düvenin süt ineği olarak bilindiği de vardır. 1 ile 2 yaş arasındaki dişi ve aynı zamanda hamile olmayanlara düve denir.
Bu hayvanların etleri de diğer büyükbaş hayvanlarına kıyasla daha yağlı ve daha yumuşaktır. Fakat her ne kadar insanlar tarafından sevilen bir et olsa da düvelerin kesimi çok değildir. Süt verimliliği de düvelerde oldukça fazladır.
Ülkemizde et ve et ürünleri pahalı olduğundan verimlilik çok önemlidir. Kesilen hayvan sayısı ne kadar fazla olursa fiyatlarda da o kadar düşme olur.
Nesillerin daha iyi gelişebilmesi için düvelerin kesilmemesinde büyük oranda fayda olur. TDK sözlüğe göre ise düvenin anlamı boğa olmamış ve 1-2 yaşlarındaki dişi sığır demektir.
DÜVENİN ETİ NASIL OLUR?
Düvenin etinin yenip yenmediği birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Düve büyükbaş hayvan olduğundan hem etinden hem de sütünden faydalanılan bir hayvandır. Fakat nesillerinin tükenmemesi ve iyi gelişmesi için genelde düvelerin kesilmemeleri önerilir.
Sütü verimli olduğundan ve doğurabilen bir büyükbaş olduğundan kesimhaneye girmemeleri önerilir. Düvelerin eti daha yağlı ve buna bağlı olarak daha yumuşaktır. Her ne kadar eti sevilerek tüketilse de neslinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için çok fazla kesilmemeleri önerilir.
DÜVE NE ZAMAN SÜT VERİR?
Düvenin ne zaman süt verdiği birçok kişinin merak ettiği ve internet üzerinden araştırdığı konular arasındadır. Düvelerin hem eti hem de sütü insanlar tarafından tüketilebilen besinlerdir. Düve hayvanı ilk 12 aydan sonra daha verimli ve lezzetli süt vermeye başlar.
Fakat bu süreçte iyi beslenmesi ve iyi bakılması sütün verimliliği ile tadında belirleyici olur. Eğer düve bu 12 aylık süreçte iyi beslenmez ve yeteri kadar iyi bakılmazsa hayvanların süt verimliliği düşer. Düvenin verdiği süt üzerinde en belirleyici unsur beslenmesinin iyi olmasıdır.
Bu nedenle genellikle düvenin sütü ile geçimi sağlayan kişiler düvelere ilk 12 aylık süreçte çok iyi bakarlar ve beslenmelerini de en iyi şekilde gerçekleştirirler. İyi bakılan ve beslenen bir düvenin hem eti hem de sütü oldukça lezzetli olur.
- MasterChef Esra ilk kez anlattı! 'Mehmet şef...'
- MasterChef'te gözyaşlarına hakim olamayan Onur'dan ilk paylaşım geldi!
- Cemal Can Canseven kendisine gelen ilginç mesajı yayınladı!
- Tanıtım kıyafetiyle tepki alan Ayşe Yüksel, Survivor öncesi romantik poz verdi!
- İpler koptu! Torreira, Devrim Özkan'la ilgili soruyu duyunca küplere bindi