Pratik BilgilerEksik zıt anlamlısı nedir? Eksik kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Eksik zıt anlamlısı nedir? Eksik kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Eksik zıt anlamlısı nedir? Eksik kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Kelimeler arasında eş anlam ya da zıt anlam taşıyanlar bulunmaktadır. Bu da merak uyandırmaktadır. Eksik kelimesinin zıt anlamlısı, fazla, yeterli, tamam olan gibi birden fazladır. Anlamdaş ya da zıt-karşıt anlamlı kelimeler gerek gündelik yaşamda gerek eğitim sisteminde büyük önem taşımaktadır. Eksik zıt anlamlısı nedir? Eksik kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Eksik kelimesi, noksan, tamamlanamamış anlamları ifade etmektedir. Zıt anlamlısı ise, tamam’ dır. Noksanları tamamlanmış, bütün, fazla, ziyade ve yetkin olarak bilinmektedir. Eksik sözcüğünün karşıt anlamlısı birden fazla sayıdadır.

Haberin Devamı

Ziyade, tamam, yetkin, fazla şeklinde sıralanabilmektedir. Eksik kelimesinin kendi anlamı kadar zıt anlamlısı da merak edilmektedir. Noksan, tamamlanması gereken, yetersiz, az gibi anlamları bulunan eksik kelimesinin karşıt anlamlıları fazla, tamam, ziyade olarak bilinmektedir.

EKSİK ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Eksik kelimesinin anlamı, noksan, yetersiz demektir. Zıt anlamlısı ise tamam, ziyade, fazla ve yetkin olarak ifade edilmektedir. Karşıt anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler, olumlu- olumsuz tanımlarla karıştırılmamalıdır. Karşıt ve zıt anlamlı kelimeler birbiriyle taban tabana denilebilecek anlam ifade etmektedir.

Eksik- fazla kelimesi de bunlardan biridir. Biri tamam olmayan, noksan anlamı taşırken zıt anlamlısı ise tamamlanmış, eksiksiz, fazla, yetkin, ziyade gibi anlamlar taşımaktadır.

EKSİK KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Haberin Devamı
  • Kendisinin tam tersi anlam ifade eden kelimeler zıt anlamlı kelimeler denmektedir. Zıt anlamlılar arasında eksik kelimesi de bulunmaktadır ve zıt anlamlısı tamam olarak bilinmektedir. Eksik ihtiyaç duyulan, tamamlanması gereken olarak tanımlanabilmektedir. Karşıt anlamlıları, ziyade, tam, yeterli, fazla, kusursuz olarak birden çok sayıda bulunmaktadır. Örnek cümle;
  • Eksik sayfaları bulunca kitabın tüm sayfaları tamam oldu.
  • Eksik kutu doldurulunca bulmaca tamamlandı.
  • Beslenme çantasında yiyebileceğinden fazla peynir vardı. Arkadaşıyla paylaşmaktan mutlu oldu.