Spam ne demek, Türkçesi nedir? Spam atmak, spam yapmak ne için kullanılır?
Spam, kendi isteği dışında kişiye gönderilen reklam mesajlarına denmektedir. En kolay tanım şekliyle spam istenmeyen reklamdır, mail, mesaj ve telefonla aranma şeklinde olabilmektedir. Bir iletinin SPAM olarak tanımlanabilmesi için kişinin isteği dışında gönderilmesi gerekmektedir. Psikolojik olarak sınır zorlayıcı hale gelebilen mesajlar spam olarak ifade edilmektedir. Spam ne demek, Türkçesi nedir? Spam atmak, spam yapmak ne için kullanılır? İşte tüm merak edilen detaylar.
Spam, istemsiz olarak alınan mesajlar olarak tanımlanmaktadır. Mail adresine kişinin isteği dışında gönderilen reklam amaçlı iletilere Spam adı verilmektedir. Spam mesajlarının en belirgin özelliği kişinin isteği dışında gelmesidir. Hatta spam yoğunluğu bulunan hesap başkasına mesaj atamaz, paylaşım yapamaz hale gelmektedir. Spam mesajı almak istemeyenler güçlü şifreler kurmalıdır. Spamlanan hesapta ana sayfada görülmesi gereken mesajlar görünmez, hesap sahibi başkalarına mesaj göndermez, paylaşım yapamaz hale gelmektedir.
SPAM NE DEMEK, TÜRKÇESİ NEDİR?
Kişilerin mail kutularına gönderilen reklam ve tanıtım amaçlı iletilere Spam denir. Konuyla ilgili hiçbir şekilde talepte bulunmadığı halde kişiye gönderilen zorlayıcı mesajlara spam denmektedir. İngilizce bir sözcük olan Spam kelimesinin Türkçesi, istenmeyen e-posta olarak ifade edilmektedir. Spam mesajları, hesap sahibinin iletişim akışını zayıflatabilir ya da tamamen kapatabilir.
Sosyal medya hesaplarına gönderilen Spam mesajları güvenlik açıklarından faydalanmaktadır. Şifreleme ve güvenlik duvarlarının güçlendirilmesi spam mesajlarının kısmen önüne geçebilmektedir. Bu nedenle şifre kurulumlarında maksimum özen gösterilmelidir.
SPAM ATMAK, SPAM YAPMAK NE İÇİN KULLANILIR?
İnternetin hayata dahil olmasıyla birlikte spam mesajları her geçen gün artmaktadır. Spam, atmak, spam yemek ya da spamlanmak gibi tanımlar sosyal medya kanallarında görülmektedir. Spam mesajlarının hayli can sıkıcı durumlara yol açtığı günümüzde dijital altyapı zayıflığı öne çıkmaktadır. Çünkü spam mesajları denetimsiz ve güvenlik kontrolleri yapılmadan gönderilebilmektedir.
Amacı reklam ve tanıtım yapmaktır. Spam aldığında, kişi hesabı başkasına yorum yapamaz, paylaşım yapamaz hale gelmektedir. e-posta, Instagram ve tüm sosyal medya hesapları spam alabilmektedir. Spamlanan hesapta beklenen iletiler ana sayfada görünmeyebilir. Başkası aradığında hesap görünmeyebilir. Asıl Instagram hesap sahibine mail atabilmektedir. Bu durumda asıl iletişimde bulunması gerekenler erişim sağlayamayabilir.
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'