Pratik BilgilerYüksek zıt anlamlısı nedir? Yüksek kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Yüksek zıt anlamlısı nedir? Yüksek kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Yüksek zıt anlamlısı nedir? Yüksek kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Dil gelişimi çocuk yaşta başlamaktadır. Bebeklerin kendi ebeveynlerinin günlük konuşmalarını inleyerek sezgisel anlamda beyin konuşma birimine ulaşır zamanla beynin konuşma merkezinin gelişimi tamamlandıkça ortalama 1 yaş itibariyle bebekler tek ve kolay sözcükleri söylemeye başlamaktadırlar. Dil gelişimi insanın yaşamı boyunca sürekli gelişmeye açıktır. Bir insanın dil gelişimi okuduğu kitaplar ile sürekli hale gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Türkçe sözcük ve cümle zenginliği fazla bir lisandır. Dolayısıyla Türkçe dilbilgisinde zıt anlamlı kelimeler iletişimi kolaylaştırmaktadır. Zıt anlamlı kelimeler cümle içerisinde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

YÜKSEK ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Yüksek sözcüğünün zıt anlamlı yani karşıt sözcüğü alçak olarak Türk dil kurumu tarafından benimsenmiş ve kayıtlara geçirilmiştir. Yüksek sözcüğünün anlamı yerden yukarıda şeklinde tanımlanmaktadır. Yüksek sözcüğünün karşıt anlamlısı alçak kelimesi ise yere yakın veya yerin altı olarak ifade edilmektedir.

Zıt anlamlı sözcüklerin araştırmalar sonucunda ortalama 9 yaş çocuklardan itibaren fark edilmeye başlandığı anlaşılmıştır. Bu bağlamda ilköğretim müfredatında 3. sınıftan itibaren ders olarak verilmeye başlanmaktadır.

Öğrencilere zıt anlamlı sözcükler cümle içerisinde öğretilmektedir. Böylece cümlenin ana fikri çocuklar tarafından anlaşılması ve sözcüklerin bu bağlamda önemi fark edilmesi konusunda bu uygulama metodu kabul edilmektedir.Orta öğretim sınavlarında zıt anlamlı kelimeler ile ilgili soru tipleri oldukça fazladır. Zıt anlamlı atasözleri ile birlikte çocukların dil bilgisi ölçülmektedir.

Haberin Devamı

 

YÜKSEK KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Eş anlamlı kelimeler ile zıt anlamlı kelimeler genellikle öğrenciler tarafından karıştırılan kavramlar olarak bilinmektedir. Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı ancak anlamları aynı sözcüklerdir.

Yüksek kelimesinin eş anlamlı sözcükleri şiddetli, güçlü, fazilet sahibi olarak ifade edilmektedir. Yüksek kelimesinin zıt anlamlı birden fazla sözcükleri vardır.

Cümle gelişine göre karşıt anlamlı kelimeler kullanılabilmektedir. Yüksek sözcüğünün karşıt anlamlıları zayıf, etkisiz, alçak olarak kullanılan alternatif sözcükleri bulunmaktadır.