Yüz yogası nedir, nasıl yapılır? En basit yüz yogası hareketleri nelerdir?
Yüz yogası nedir? Yüz yogası nasıl yapılır? En basit yüz yogası hareketleri nelerdir? Bu sorular, genç görünümünü ve güzelliğini korumak isteyen birçok insan tarafından sıklıkla sorulan sorulardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Yüz yogası, makyajla ve günlük hayatın stresi neticesinde yorulan ve gerilen yüzü tazelemek ve canlandırmak amacıyla birçok insan tarafından günlük rutinlerinin bir parçası olarak uygulanmaktadır.
YÜZ YOGASI NEDİR, NASIL YAPILIR?
Yüz yogası, yüzümüzdeki mimiklerimizi hareket ettiren kasları çalıştırıp, kuvvetlendirerek yüzümüze daha sıkı, canlı ve genç bir görünüm kazandırmaya yardımcı olan bir yöntemdir. Yüzümüzdeki kasların rutin bir şekilde düzenli ve doğru tekniklerle çalıştırılması, güç kazanmalarına ve zaman içerisinde meydana gelen ya da meydana gelme olasılığı olan kırışıklık ve sarkmalara karşı cildi koruyabilmek maksadıyla yapılmaktadır.
Ciltte biriken toksikleri uzaklaştırmaya yardımcı olması adına da yüz yogası teknikleri uygulanmaktadır. Bu çalışmalar ile cildin ve cildin altında yer alan yüz kaslarının erişebildiği oksijen miktarı artırılarak ve kan dolaşımı da hızlandırılarak cildin daha efektif bir biçimde beslenmesi sağlanabilir. Böylelikle cildin akıp giden zamanın ve çevresel faktörlerin karşı karşıya bıraktığı olumsuzluklara karşı da daha dayanıklı olacaktır.
EN BASİT YÜZ YOGASI HAREKETLERİ NELERDİR?
Kaş Ortasındaki Çizgiler İçin
Sol elin işaret parmağı kaşların arasına yerleştirilir ve nazikçe baskı uygulanır. Ardından sağ elin işaret parmağı alnın ortasına yerleştirilerek yine nazikçe baskı uygulanır. İki parmak birlikte yavaş bir biçimde aşağıdan yukarı yönde cilt yüzeyine nazikçe bastırılarak hareket ettirilir. Sağ elin işaret parmağı saç köklerine geldiğinde durulur ve aynı hareket 8 defa tekrar edilerek uygulanır.
Göz Çevresi ve Kaz Ayakları İçin
Eller 20 saniye kadar birbirine sürtülerek ısıtılır. Avuç içleri şakakları ve göz çevresini dolduracak şekilde yerleştirilir ve nazikçe baskı uygulanır. Eller kulak üstlerine doğru yavaşça çekilerek kaşların ve alnın gerildiği hissedilir. Gözler açık bir şekilde kaşlar yavaşça çatılmaya çalışılır. Bu hareket göz ve kaş çevresinde yer alan kaslara güç kazandırmak adına oldukça verimlidir.
Kaz Ayakları ve Göz Altı İçin
İki elin işaret parmakları göz çukurlarına yerleştirilir ve hafifçe baskı uygulanır. 10 saniye kadar beklendikten sonra yukarıdan aşağı yönde hafifçe baskı uygulanmaya devam edilerek daireler çizilir. Bu egzersiz ile kaşlar, kaz ayakları ve gözaltı çevresinde yer alan akslar tetiklenmiş olacaktır.
Ağız ve Dudak Çevresi İçin
İki elin işaret parmağı gülümseme çizgilerine yerleştirilir ve nazikçe baskı uygulanarak gerdirilir. Cilt ve dudaklar gerginken ağız adeta bağırıyormuşçasına açılarak A, U sesleri ve dudaklar içe dönük şekilde O sesi çıkarılır. Bu aşamada cilt ve dudaklar daha fazla gerilmeli. Böylelikle bu bölgedeki kaslar tetiklenerek güçlendirilmiş olacaktır.
Gıdı ve Boyun Bölgesi İçin
Parmaklar birleştirilerek, işaret parmağı köprücük kemiklerine yerleştirilir. Aşağıdan yukarı yönde, boyundan çene kemiklerine kadar nazikçe baskı uygulanarak yukarı yönde sürülür.
Gıdı bölgesi için her şartta yapılabilecek diğer bir egzersiz ise dudakların ‘O’ sesi çıkartır şekilde uzatılıp dil ve damağın ağız boşluğu içerisindeki havayı dışarı itip, içeri çekecek şekilde yukarı ve aşağı hareket ettirilmesidir. Böylelikle gıdı bölgesinde yer alan kaslar çalışacaktır ve sarkmalar engellenecektir.
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'