Yemek4 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik pilav nasıl yapılır?

4 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik pilav nasıl yapılır?

Paylaş
4 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik pilav nasıl yapılır?

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan ve her yemeğin yanına 4kişilik pilav tarifi, tam ölçüsünde enfes bir tarif. Peki, en güzel 4 kişilik pilav nasıl yapılır? Kişi sayısına göre pilav yapmak isteyenler için tane tane dökülen 4 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Et, tavuk, balık veya sebze yemeklerinizin yanına çok yakışan 4 kişilik pilav tarifi, tam kıvamında enfes bir tarif. Peki, en güzel 4 kişilik pilav nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız 4 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

4 KİŞİLİK PİLAV TARİFİ

4 kişilik pilav malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

4 KİŞİLİK PİLAV YAPILIŞI

  • Pilav yapımına başlamadan önce, pirinçleri bol su ile yıkayarak nişastasından arındırmak gerekiyor.
  • Bunun için bir süzgece pirinçleri koyun ve çeşmenin altında yıkayın.
  • Yıkanan pirinçleri uygun bir kabın içine koyun.
  • Biraz tuz ve üzerini geçecek kadar ılık su koyup, yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekletin. Sonrasında suyunu süzün ve yıkayın.
  • 4 kişilik pilav pişireceğimiz tencerenin içine, 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve ısındıktan sonra içine 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
  • Tenceredeki yağlar iyice ısındıktan sonra, süzülen pirinçleri içine atın ve kavurun.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edin.
  • Kapağı kapalı şekilde kaynayana kadar orta ateşte, göz göz kaynadıktan sonra da kısık ateşte, suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
  • Pilav suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
  • Tencere ile kapak arasına kağıt havlu koyun ve bu şekilde 15-20 dakika demlenmeye bırakın.