Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Trabzon'un Akçaabat ilçesiyle adını duyuran Akçaabat köftesi kendine hayran bırakan bir lezzet. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Tadına doyum olmayan ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
30 Eylül 2021 , Perşembe 13:26
Türk mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan ve kendine hayran bırakan Akçaabat köfte tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? Akçaabat köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
AKÇAABAT KÖFTE TARİFİ
Akçaabat köfte malzemeler
- 1 kg döş kıyma (dana)
- 600 gram gerdan kıyma (dana)
- 400 gram bayat ekmek içi
- 6 iri diş sarımsak
- 300 gram gömlek yağı
- 2 yemek kaşığı tuz
AKÇAABAT KÖFTE YAPILIŞI
Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin. Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin ve ızgarada pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN
- O Ses Türkiye Mina Demirtaş hangi şarkıyı söyleyecek? 31 Aralık 2024 O Ses Türkiye Mina Demirtaş şarkısı belli oldu mu? O Ses Türkiye Yılbaşı programında kimler olacak, hangi ünlüler var?
- Burak Sergen'den eşine romantik kutlama! 'Meleklerin hediye ettiği güzel kadın'
- Aradığı aşkı buldu! Tuba Ünsal, 8 yaş küçük sevgilisiyle gecelerde
- Yasemin Şefkatli güzel haberi duyurdu! 'Bitti, gitti'
- MasterChef Esra ilk kez anlattı! 'Mehmet şef...'