Alabalık tarifi ve yapılışı - En güzel alabalık nasıl yapılır?
Balık yemeği sevenlerin her mevsim bulabileceği alabalık, alabalık tarifi evde de yapabileceğiniz bir tarif. Peki, en güzel alabalık nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği alabalık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
10 Ağustos 2022 , Çarşamba 13:35
7'den 70'e herkesin severek yiyeceği alabalık tarifi, hem evde kolayca yapabileceği şahane bir lezzet. Peki, en güzel alabalık nasıl yapılır? Fırında pişireceğiniz ve ızgara tadında yiyeceğiniz alabalık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ALABALIK TARİFİ
Alabalık malzemeler
- Kişi sayısına göre alabalık
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
FIRINDA ALABALIK YAPILIŞI
- Domates ,soğan ,sarımsak küçük küçük kesilir.
- Karabiber tuz kekik zeytinyağı ile harmanlanır.
- Borcama konulur.
- Üzerine temizlenip yıkanmış balıklar dizilir.
- Her balığın içine ve üzerine de tuz serpilir.
- Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpilir.
- Her balığın üzerine, 1,5 çay kaşığı kadar tereyağı koyulur.
- 200 derecede üzeri açık olarak pişirilir.
- Suyunu çekip, balıklar kızarana kadar pişirilir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te 3. eleme adayı belli oldu! Yarışmada kıran kırana mücadele
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)