Alabalık tarifi ve yapılışı - En güzel alabalık nasıl yapılır?
Balık yemeği sevenlerin her mevsim bulabileceği alabalık, alabalık tarifi evde de yapabileceğiniz bir tarif. Peki, en güzel alabalık nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği alabalık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
10 Ağustos 2022 , Çarşamba 13:35
7'den 70'e herkesin severek yiyeceği alabalık tarifi, hem evde kolayca yapabileceği şahane bir lezzet. Peki, en güzel alabalık nasıl yapılır? Fırında pişireceğiniz ve ızgara tadında yiyeceğiniz alabalık tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ALABALIK TARİFİ
Alabalık malzemeler
- Kişi sayısına göre alabalık
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
FIRINDA ALABALIK YAPILIŞI
- Domates ,soğan ,sarımsak küçük küçük kesilir.
- Karabiber tuz kekik zeytinyağı ile harmanlanır.
- Borcama konulur.
- Üzerine temizlenip yıkanmış balıklar dizilir.
- Her balığın içine ve üzerine de tuz serpilir.
- Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpilir.
- Her balığın üzerine, 1,5 çay kaşığı kadar tereyağı koyulur.
- 200 derecede üzeri açık olarak pişirilir.
- Suyunu çekip, balıklar kızarana kadar pişirilir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Vahe Kılıçarslan’a çifte şok! 4.5 yıl hapis istemi ve 5 milyon TL tazminat
- Defne Samyeli dekolteli elbisesiyle göz kamaştırdı
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!