YemekAntep patlıcan kebabı tarifi ve yapılışı - En güzel Antep patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Antep patlıcan kebabı tarifi ve yapılışı - En güzel Antep patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Paylaş
Antep patlıcan kebabı tarifi ve yapılışı - En güzel Antep patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağının en popüler ve en lezzetli yemeklerinden birisi olan Antep patlıcan kebabı tarifi, evde de yapılması mümkün şahane bir tarif. Peki, En güzel Antep patlıcan kebabı nasıl yapılır? Yapması ayrı yemesi ise apayrı lezzetli olan Antep patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kebapların başında gelen ve en çok tercih edilen lezzetlerden birisi de Antep patlıcan kebabı tarifi. Peki, En güzel Antep patlıcan kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Antep patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ANTEP PATLICAN KEBABI TARİFİ

Antep patlıcan kebabı malzemeler

  • 4 tane uzun patlıcan (Antep’de patlıcan kebaplık diye geçer )
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 5 tane domates
  • 5-6 tane sivri yada dolmalık biber ben her ikisini de kullandım acı tatlı olarak
  • Karabiber, tuz
  • Yarım bardaktan az su

ANTEP PATLICAN KEBAP YAPILIŞI

  • Patlıcanlar iki parmak kalınlığında doğranır.
  • Domatesler dörde bölünür ve yeşil biberler istenilen şekilde kesilir.
  • Kıyma, karabiber, tuz birbirine yedirilecek şekilde karıştırılır.
  • Kıymalı karışımdan patlıcan dilimleri sayısınca köfteler hazırlanır.
  • Bir patlıcan bir köfte alınır, köfte düzgünce patlıcanın üzerine yerleştirilir ve tepsiye konur.
  • Diğer patlıcan ve köfteler de aynı yöntemle hazırlanıp sıranın açık olan ucuna yerleştirilir.
  • Tepsi dolunca üzerine yarım bardaktan daha az su serpilip 200° de fırınlanır.
  • Patlıcanların rengi dönüp köfteler kendini toparlayınca üzerlerine domates, domatesler de biraz pişince biberler ilave edilir.
  • Biber çok kısa sürede piştiği için domatesle bile aynı zaman da konsa biberler fazla kızarabiliyor.

Pişirme önerisi: Fırında yapanlara önce tepsinin ağzını kapatarak pişirmelerini, aşağı yukarı 30-40 dakika sonra kapağı açarak iyice kızartmalarını tavsiye edilir.