YemekŞenlik böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Şenlik böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Şenlik böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler şenlik böreği tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internete şenlik böreği tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve muhteşem görüntüsüyle şenlik böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz şenlik böreği tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şenlik böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

ŞENLİK BÖREĞİ TARİFİ

Şenlik böreği malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 300 gram beyaz peynir
  • 15 dal maydanoz
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

ŞENLİK BÖREĞİ YAPILIŞI

  • Öncelikle peyniri bir tabağa alıp ufalayın ve maydanozu ayıklayıp yıkayıp ince ince kıyın.
  • Peynirle karıştırın.
  • Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın.
  • Yağın üçte ikisini yumurtaların üzerine döküp bir çatal yardımıyla karıştırın.
  • Sütü de üzerine ekleyip tekrar karıştırın.
  • Kalan yağ ile böreğin yapılacağı tepsiyi yağlayın.
  • İlk yufkayı hafif hafif buruşturarak tepsinin yarısına yerleştirin.
  • Diğer yufkayı da aynı şekilde buruşturarak diğer yarısına yerleştirin.
  • Üzerine peynirli harcın yarısını serpiştirin ve üzerine sütlü harçtan bir kaşık ile her yerine gelecek şekilde azar azar döküp ıslatın.
  • Diğer iki yufkayı da yine aynı şekilde koyun.
  • Kalan peynirin hepsini üzerine serpiştirin ve yine sütlü harçtan her tarafı ıslanacak şekilde dökün.
  • Son kalan 2 yufkayı da yine buruşturarak aynı şekilde koyup kalan sütlü harcı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde böreğin üzerine dökün.
  • Üzerine susam ve çöreotu dökün.
  • Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırına pişmek üzere bırakın.
  • Fırının ısı ayarına yufkanın kalınlığına ve büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir.