YemekPatatesli milföy mantısı nasıl yapılır? Patatesli milföy mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Patatesli milföy mantısı nasıl yapılır? Patatesli milföy mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Patatesli milföy mantısı nasıl yapılır? Patatesli milföy mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Farklı ve lezzetli tarif arayanlar için patatesli milföy mantısı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane tarif. Peki, patatesli milföy mantısı nasıl yapılır? Enfes görüntüsüyle şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz patatesli milföy mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati yiyebileceğiniz gibi isterseniz de misafir tabaklarında servis edebileceğiniz patatesli milföy mantısı tarifi, hem pratik hem de şahane bir lezzet. Peki, patatesli milföy mantısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yiyeceğiniz patatesli milföy mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATESLİ MİLFÖY MANTISI TARİFİ

Patatesli milföy mantısı malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber ve kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı k kırmızı toz biber

PATATESLİ MİLFÖY MANTISI YAPILIŞI

  • Önce patatesler soyulur, büyük parçalar bölünür ve suda haşlanır.
  • Tamamen yumuşayan patateslerin suyu süzülür ve kenara alınır.
  • Soğanlar yemeklik doğranır uygun bir tavada sıvı yağ ile orta ateşte kavrulur.
  • Ardından salça eklenir 1-2 dakika kadar daha kavrulur.
  • Daha sonra haşlanan patatesleri tavaya ekleyip, ezici ile ezilip karıştırılır ve püre haline getirilir.
  • Tuzunu baharatını ekleyip bir kaç tur daha karıştırın.
  • Milföyün her yerine eşit gelecek şekilde ince olarak harcı yayın.
  • Daha sonra hamuru uzunlamasına üç dört parçaya bölün.
  • Sonrasında ortasından tek parçaya bölün.
  • Hepsini rulo olarak katlayıp altı yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra üzeri için sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  • Bir yemek kaşığı tereyağı da kırmızı toz biber kavurup üzerine gezdirin.