Kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Tadına doyamayacağınız kızarmış dondurma tarifi, her lokmasında çok başka tat alacağınız ve herkesin çok seveceği şahane bir lezzet. Peki, kızarmış dondurma nasıl yapılır? Dışı çıtır çıtır içi ise buz gibi dondurmayla kaplı kızarmış dondurma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
12 Mayıs 2022 , Perşembe 12:25
Yiyenin bir daha yemek isteyeceği ve görüntüsüyle iştahları kabartan kızarmış dondurma tarifi, evde yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kızarmış dondurma nasıl yapılır? Enfes görüntüsüyle kızarmış dondurma tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
KIZARMIŞ DONDURMA TARİFİ
Kızarmış dondurma malzemeler
- Yarım kg kaymaklı Maraş dondurması
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı mısır gevreği
- Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
- Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
- 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı esmer şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Kızartmak için ayçiçeği yağı
KIZARMIŞ DONDURMA YAPILIŞI
- Kaymaklı Maraş dondurmasını buzluktan çıkarıp ılınmasını sağlayın.
- Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletin.
- Bir yumurta akını çırpın.
- Mısır gevreğini mutfak robotunda iyice çekin.
- Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır gevrekli karışıma bulayın.
- Derin dondurucuda yarım saat bekletin.
- Diğer yumurta akını çırpın.
- Dondurma toplarını önce yumurtaya ardından kalan mısır gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığınız yağda kızartın.
- Servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN